Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Σχολεία στο Ευηνοχώρι επισκέφτηκε ο Θύμιος Σώκος

Στα σχολεία (2ο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) του Ευηνοχωρίου του Δήμου Μεσολογγίου βρέθηκε σήμερα (Τρίτη 7 Απριλίου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, όπου είχε συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων τους δασκάλους και τους καθηγητές, προκειμένου να συζητήσει θέματα που έχουν σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν.
Ταυτόχρονα ο κ. Σώκος μοίρασε στους μαθητές βιβλία συγγραφέων της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρόσφερε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».
«Για το 2ο δημοτικό σχολείο χρειάζονται γενναίες αποφάσεις.
Η Νομαρχία θα διαθέσει κονδύλι της τάξης των 120.000€ για μεγαλοεπισκευή.
Ενδεχομένως όμως μέσα από ένα ευρύ διάλογο με τις τοπικές αρχές, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, να χρειαστεί να πάμε στη λύση ενός καινούργιου σχολείου με την αγορά νέου οικοπέδου ή την αξιοποίηση κάποιας δωρεάς που υπάρχει για το σκοπό αυτό.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσεκτική εξέταση του θέματος.
Σε ότι αφορά το κτίριο του γυμνασίου και λυκείου αυτό είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις τα οποία το επόμενο διάστημα θα βελτιωθούν»
, είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Νομάρχης.