Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Επίτιμος Δημότης Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Περιστερίου

Στον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη αποδόθηκε η τιμητική διάκριση του Επίτιμου Δημότη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε μια ξεχωριστή τελετή στις 11 Απριλίου 2009 στην επίσημη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Μεσολογγίου.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 183η Επετείο της Εξόδου της Φρουράς των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος ανακήρυξε τον κ. Παχατουρίδη Επίτιμο Δημότη, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφέρθηκε στη διεθνή δραστηριότητα του κ. Παχατουρίδη στο Παγκόσμιο Forum «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», μια σημαντική πρωτοβουλία για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος Περιστερίου στήριξε θερμά την πρωτοβουλία της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων «Η Έξοδος», για την τοποθέτηση της προτομής του «Κωστή Παλαμά» σε κεντρική πλατεία της πόλης, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν στις 18 Μαρτίου 2007, στα πλαίσια μιας λαμπρής τελετής, που έλαβε χώρα στην ομώνυμη πλέον πλατεία του Δήμου Περιστερίου. Υπογράμμισε επίσης τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Περιστέρι για τον εορτασμό της Εξόδου.

Ευχαριστώντας για τη μεγάλη τιμή, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης υπογράμμισε ότι: «Ως Πόλη και ως Κοινωνία, το Περιστέρι σέβεται και τιμά, τόσο την ιστορία, όσο και την παράδοση. Και αυτό, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι, «όποιος δεν γνωρίζει και δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον», αφού το παρελθόν είναι η πηγή που ποτίζει τα κύτταρα κάθε λαού, για να μπορεί να διαμορφώνει την πορεία του προς το μέλλον».
Τονίζοντας ότι ο Δήμος Περιστερίου από κοινού με τους Αιτωλοακαρνάνες, που αποτελούν ένα πανάξιο, ζωντανό και δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, διοργανώνονται οι εκάστοτε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, αφιερωμένες στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Να σημειωθεί ότι την τελετή παρακολούθησαν αρκετοί Περιστεριώτες, που έδωσαν το παρόν σ’ αυτήν την τιμητική διάκριση του Δημάρχου τους, καθώς και οι Πρέσβεις χωρών, εκπρόσωποι των ένοπλων δυνάμεων, φορέων και συλλόγων των δύο πόλεων.