Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

«Ορθοπεταλιά στο Όνειρο» - Ποδηλατοδρομία - Κυριακή 10 Μαΐου, 10:30 πμ. – Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου

Ένα ποτάμι με ποδήλατα αναμένεται να πλημμυρίσει την προσεχή Κυριακή 10/5 τους δρόμους του Μεσολογγίου αφού η ποδηλατούπολη της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη για τις μετακινήσεις τους.
Με σύνθημα «Ορθοπεταλιά στο Όνειρο», από τις 10 και μισή το πρωί της Κυριακής οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες του Μεσολογγίου θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, απ’ όπου στις 11 πμ. θα αρχίσει η ποδηλατοδρομία.
Ειδικά για το Μεσολόγγι η πρωτοβουλία αυτά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι το ποδήλατο είναι συνυφασμένο με την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς στο Μεσολόγγι υπάρχουν περισσότερα από 40.000 ποδήλατα!!!
Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης της αναγκαιότητας της χρήσης του ποδηλάτου αλλά και του σεβασμού που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί των ΙΧ στους ποδηλάτες.
Την οργανωτική ευθύνη της Ποδηλατοδρομίας έχουν από κοινού ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το ΤΕΙ Μεσολογγίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Φίλων του Ποδηλάτου και η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.
Όσον αφορά την συμμετοχή συλλόγων και φορέων της περιοχής αυτή καθημερινά διευρύνεται και ήδη μέχρι και την Τετάρτη 6/5 την συμμετοχή τους στην ποδηλατοδρομία δήλωσαν ο Σύλλογος «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ραδιοφώνου», ενώ τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Μεσολογγίου.
Έτσι ο κατάλογος των υποστηρικτών της Ποδηλατοδρομίας διαμορφώνεται ως εξής: Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας, Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Μεσολογγίου, Γυμναστικός Σύλλογος «Λόρδος Βύρων», Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου, «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ραδιοφώνου».