Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Στο "Τουριστικό Πανόραμα 2009" η Αιτωλοακαρνανία


Για μια ακόμη φορά η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας σε Τουριστική Έκθεση προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια ειδικών και χιλιάδων επισκεπτών του περιπτέρου.
Πρόκειται για την συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση 14ο «Τουριστικό Πανόραμα» που πραγματοποιήθηκε στην Ανθούσα Αττικής (εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS) από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2009.
Το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος, ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, νομάρχες, δήμαρχοι εκπρόσωποι συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος ο οποίος, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Συμμετέχουμε στο Τουριστικό Πανόραμα και φέτος. Σε μια περίοδο που είναι έντονη η κρίση που αντικατοπτρίζεται και στη μικρότερη συμμετοχή φορέων του τουρισμού στην έκθεση.
Όμως εμείς επιμένουμε. Επιμένουμε γιατί έχουμε ένα τόπο με πάρα πολλά χαρίσματα, μια Αιτωλοακαρνανία που είναι τόπος φιλημένος από τον θεό, όπως καθιερώθηκε πλέον να λέγεται.
Προβάλουμε τις δυνατότητες του τόπου μας, τις ομορφιές του, τα πλεονεκτήματά του και καλούμε τους Έλληνες αλλά και τους ξένους να επισκεφθούν την Αιτωλοακαρνανία».

Επίσης σε δηλώσεις που έκανε στο περίπτερο της Αιτωλοακαρνανίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους χώρους της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2009», ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων ανέφερε:


«Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, καθώς διαθέτει μοναδικές φυσικές ομορφιές και σημαντικά ιστορικά μνημεία.
Η αύξηση της προσπελασιμότητας που εξασφαλίζουν τα μεγάλα έργα υποδομής, προϋπολογισμού άνω των 2 δις Ευρώ, τα οποία υλοποιούνται ήδη, όπως η Ιονία Οδός και ο νέος κάθετος οδικός άξονας Ακτίου-Αμβρακίας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην προσέλκυση μεγάλων αριθμών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, με τη συνεργασία της πολιτείας, των τοπικών φορέων και των πολιτών, η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει πρόσωπο, συνεχίζοντας τη σταθερά αναπτυξιακή πορεία που έχουμε χαράξει».