Τρίτη 19 Μαΐου 2009

• Το ΧΥΤΑ Στράτου επισκέφτηκε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας

Σειρά σημαντικών επισημάνσεων με στόχο τόσο τη σωστή όσο και την άμεση λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας, που σύντομα ολοκληρώνεται, έκανε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος μετά την επίσκεψή του στο χώρο κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. (Μονοδένδρι του Δήμου Στράτου) την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009.
Με την ολοκλήρωσή του ο Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Στράτου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στους Δήμους: Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Αρακύνθου, Νεάπολης, Στράτου, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Θεστιέων, Παναιτωλικού, Ινάχου, Μενιδίου και Φυτειών.
Ο κ. Σώκος υπήρξε σαφής στο τι πρέπει να γίνει από τώρα και στο εξής ώστε η ευρύτερη περιοχή, να οργανωθεί καλύτερα και να λυθούν όλα εκείνα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που είχαν επιφέρει την υποβάθμιση.
Συγκεκριμένα ζήτησε την ενεργοποίηση του ΓΓ της ΠΔΕ ώστε να κατασκευαστεί στην περιοχή το Εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής των απορριμμάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να κατασκευαστεί η οδός πρόσβασης στο ΧΥΤΑ και για να προωθηθεί η αποκατάσταση των χωματερών στις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία.