Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «οι Κασσάνδρες της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης διαψεύδονται και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην τοπική μας κοινωνία»





Επιτέλους νέος σύγχρονος σταθμός του ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι
Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του δήμου Μεσολογγίου και της διοίκησης του ΚΤΕΛ Α.Ε. ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων από το κέντρο της πόλης σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις απέναντι από την Πύλη.
Έτσι η πόλη του Μεσολογγίου αποκτά έναν σύγχρονο σταθμό και κυρίως το επιβατικό κοινό θα απολαμβάνει επιτέλους αξιοπρεπείς υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα όμως με τη μεταστέγαση του σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων επιτυγχάνεται η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου του Μεσολογγίου και παράλληλα δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις στάθμευσης, στο οικόπεδο πίσω από το δημαρχείο της κεντρικής πλατείας.

Η μεταστέγαση του ΚΤΕΛ αποτελούσε μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου και παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην υλοποίησή της, τελικά ο στόχος επιτεύχθηκε και ήδη η πρωτοβουλία αυτή τυγχάνει γενικής αποδοχής, τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από το επιβατικό κοινό.

Να σημειωθεί τέλος ότι η μεταστέγαση του ΚΤΕΛ αποτελούσε καθολικό αίτημα των κατοίκων του Μεσολογγίου εδώ και πάρα πολλά χρόνια αφού η λειτουργία του στο κέντρο της πόλης τις περισσότερες ώρες της ημέρας δημιουργούσε κυκλοφοριακή ασφυξία.

«Με τη μεταφορά του ΚΤΕΛ από το κέντρο του Μεσολογγίου ακόμη μια προεκλογική μας δέσμευση γίνεται πράξη.
Με την άψογη συνεργασία της δημοτικής μας αρχές με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ ένα καθολικό αίτημα των συμπολιτών μας γίνεται πράξη.
Ήδη τα αποτελέσματα της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης στο κέντρο του Μεσολογγίου είναι κάτι παραπάνω από ορατά.
Παράλληλα αυξάνονται τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς την Αθήνα τα οποία σύντομα από 9 που είναι σήμερα θα γίνουν 14.
Επίσης τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.
Οι προσπάθειές μας για την βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση των υποδομών στην πόλη θα συνεχιστούν.
Θυμίζω την αισθητή βελτίωση στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, την έναρξη της Ανακύκλωσης και κυρίως τη λειτουργία της Μαρίνας.
Έτσι για ακόμη μια φορά, οι Κασσάνδρες της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης διαψεύδονται και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην τοπική μας κοινωνία»
δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή τη λειτουργία του νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων.