Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ποιοτικούς ελέγχους θα κάνει το ΤΕΙ Μεσολογγίου για νερά της Ζακύνθου

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΤΕΙ Μεσολογγίου για τη μελέτη και έρευνα της κατάστασης που επικρατεί σε σχέση με το νερό στη Ζάκυνθο, θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες η νομαρχία, μετά την ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου την Πέμπτη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του σώματος, Διονύσης Μυλωνάς, η νομαρχία θα ζητήσει από το ΤΕΙ να πραγματοποιήσει έρευνα σε σχέση με την ποιότητα του νερού των γεωτρήσεων και της θάλασσας.
Επίσης, θα γίνει έλεγχος στους χειμάρρους, αλλά και για τυχόν προβλήματα από τα λύματα. “Στόχος μας είναι να διαπιστώσουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και για να βοηθηθεί το ίδρυμα στη δουλειά του, καθοριστική θα είναι η δική μας συνδρομή”, ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για ανάλογη εργασία με αυτή που είχε ανατεθεί στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Η νέα σύμβαση θα υπογραφεί άμεσα και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η έρευνα του ΤΕΙ.
Σε σχέση με τη μελέτη του πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι δεν έχει νεότερη ενημέρωση για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της ή την παρουσίασή της σε κάποια εκδήλωση στο μέλλον.
Όπως είπε, η συγκεκριμένη μελέτη δεν είχε ολοκληρωθεί όταν παρουσιάστηκαν ορισμένα στοιχεία στο νομαρχιακό συμβούλιο και τότε, είχε αποφασιστεί η συνολική παρουσίασή της σε συγκεκριμένη εκδήλωση.
Από την εφημερίδα "Ημέρα τση Ζάκυθος"