Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Λαθραία τσιγάρα κατέσχεσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αιτωλίας



Δυο φορτηγά γεμάτα με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Αστακού, άνδρες της ΟΠΚΕ Αιτωλίας. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή εντόπισαν να κινείται στη περιφερειακή του Αστακού ένα κομβόι με τέσσερα φορτηγά τα οποία λόγω της ώρας κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί προσέγγισαν τα φορτηγά και σε σήμα σταμάτησαν τα δυο από τα τέσσερα, με τον οδηγό του ενός να εγκαταλείπει το όχημα και να τρέπεται σε φυγή. Έτσι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό του ενός φορτηγού οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι παρέλαβε το φορτηγό από το Μύτικα χωρίς να γνωρίζει το φορτίο.
Παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας δεν έχει καταστεί εφικτός ακόμη ο εντοπισμός των δυο άλλων φορτηγών όπως και του οδηγού κάτι που δημιουργεί υποψίες για ύπαρξη κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Αιτωλοακαρνανία αφού είναι πιθανό τα δυο αυτά φορτηγά να βρίσκονται σε κάποια αποθήκη της ευρύτερης περιοχής.
Τα φορτηγά θα μεταφερθούν στο Τελωνείο Αστακού για να γίνει η καταμέτρηση του λαθραίου φορτίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου.