Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη οι εργαζόμενοι σε Stage;

Ερώτηση του Σπήλιου Λιβανού
Το ξεκαθάρισμα του τοπίου ως προς το εύρος των καλύψεων υγείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε stage προγράμματα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ζητά ο Σπήλιος Λιβάνος με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε στην συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με αφορμή ορισμένα περιστατικά εργαζομένων stage, οι οποίοι ανανεώνοντας το βιβλιάριο υγείας τους πληροφορήθηκαν από τους αρμοδίους υπαλλήλους του ΙΚΑ, κατόπιν ερωτήσεώς τους, ότι η περίθαλψή τους (ιατροφαρμακευτική) δεν περιλαμβάνει τη νοσοκομειακή κάλυψη.
Σε αυτό το ευαίσθητο από κοινωνικής πλευράς ζήτημα που έχει να κάνει με την υγεία χιλιάδων εργαζόμενων δεν επιτρέπεται καμία σύγχυση.
Γι’ αυτό και στόχος της ερώτησης του Σπήλιου Λιβανού είναι να υπάρξει μια σαφής απάντηση από το Υπουργείο Απασχόλησης ως προς τα ισχύοντα σε θέματα περίθαλψης για τους εργαζόμενους σε stage προγράμματα.
Τέλος, ο Βουλευτής προτείνει στην Ερώτησή του την απόδοση πλήρους δικαιωμάτων περίθαλψης στους εργαζόμενους stage, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν ισχύει