Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Στα θρανία οι διαιτητές!!! Τριήμερο διεθνές σεμινάριο διαιτησίας υπό την καθοδήγηση του Αιτωλοακαρνανάνα Βασίλη Τεροβίτσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το τριήμερο διεθνές σεμινάριο διαιτησίας που διοργανώθηκε από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ από τις 20 έως 23 Ιουλίου και στο οποίο εκτός των άλλων το παρών έδωσε ο Δανός πρόεδρος της επιτροπής παρατηρητών της UEFA κ. J. Larsen.
Ο θεωρητικός εκπαιδευτικός κύκλος του σεμιναρίου έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ενώ ο πρακτικός στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Φυσικά σημαντική στην επιτυχία του σεμιναρίου ήταν η συμβολή του συμπατριώτη μας προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βασίλη Τεροβίτσα αφού με τα στελέχη της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του οργάνωσαν ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ελληνικής διαιτησίας, σεμινάριο.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δόθηκαν από την UEFA διαπιστεύσεις σε στελέχη της ελληνικής διαιτησίας στο πλαίσιο της σύμβασης που υπέγραψε η ΕΠΟ με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού.
Έτσι με τη βοήθεια σύγχρονων εποπτικών μέσων τα στελέχη της διαιτησίας που παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις εμπειρίες και τις δεξιότητες τους ώστε στην συνέχεια να μπορέσουν να μεταφέρουν τη γνώση και τις οδηγίες στους διαιτητές μέσω σεμιναρίων στους κατά τόπους συνδέσμους διαιτητών.
Από την Αιτωλοακαρνανία το σεμινάριο παρακολούθησαν παίρνοντας την σχετική διαπίστευση οι Νίκος Λύτρας και Βασίλης Κοκκοτός ως εκπαιδευτές εκτός των προαναφερομένων οι Γιώργος Τάπρατζης, Σπύρος Τομαράς, Παναγιώτης Καψάλης, Κώστας Τσάτσης, Βασίλης Ρουσογιάννης και Χριστόφορος Τσιντζέλης.
Αναμφίβολα αυτές οι ενέργειες της ΕΠΟ για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της διαιτησίας αναμένεται να δρομολογήσουν θετικές εξελίξεις στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες, μιας και είναι γνωστό ότι οι διαιτητές αποτελούν τους «Άρχοντες των αγώνων»!!!