Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Σοφία Γιαννακά: "Όχι στο ξεπούλημα των Αλυκών"


Επίσκεψη στις Αλυκές Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2009 η Βουλευτής Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά μετά και τις πληροφορίες που υπάρχουν για την ιδιωτικοποίηση των Αλυκών με την πώληση του 55% των μετοχών της Επιχείρησης σε ιδιώτες.

Η Βουλευτής συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλου και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης όπου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στην κ. Γιαννακά την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης και την ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον της.

Η κ. Γιαννακά δήλωσε ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τέλος η Βουλευτής σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ μεταξύ άλλων τόνισε: "Καλώ την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει οποιεσδήποτε σκέψεις για την πώληση Επιχείρησης. διότι οι «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού .Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της επιχείρησης γιατί δεν μπορούν και δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο...".