Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Θ. Σώκος: "Ο Αράκυνθος αποτελεί μοναδικό πλούτο για την Αιτωλοακαρνανία"

Η ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων του Αρακύνθου ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελληνικών του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθανάσιο Παλιούρα, ο οποίος απεκάλυψε με φωτογραφικό υλικό την ιστορία και τη σημασία των βυζαντινών μνημείων της περιοχής.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με τίτλο «Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο» που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Δήμων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του νομού.
Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος χαρακτήρισε τον Αράκυνθο ως: «Μνημείο της φύσης που κρύβει υπέροχους θησαυρούς του πολιτισμού και της παράδοσης από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους» ενώ σε άλλο σημείο ο κ. Σώκος επεσήμανε την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ο Αράκυνθος αποτελεί μοναδικό πλούτο για την Αιτωλοακαρνανία.
Που προστατεύοντας τον από τους ασυνείδητους εμπρηστές και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του έχουμε πολλά να κερδίσουμε.
Με την δημιουργία νέων οδικών αξόνων στην περιοχή και βελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές, κυρίως στον τομέα της οδοποιίας, δημιουργούμε σύντομες προσβάσεις τόσο από το Αγρίνιο όσο και από άλλες περιοχές, ώστε ο Αράκυνθος να γίνει επισκέψιμος, να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και οι άνθρωποι που ζουν εδώ να βελτιώσουν τη θέση τους».