Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Τιμή στους πεσόντες αεροπόρους από το Δήμο Ναυπάκτου


«Το Μνημείο αυτό θυμίζει σε όλους μας το χρέος που έχουμε απέναντι στην Πατρίδα», τόνισε ο δήμαρχος Ναυπάκτου στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων Ναυπακτίας.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων Ναυπακτίας έκανε ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης μαζί με τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γιάγκο και το δωρητή του Μνημείου Γρηγόρη Βαρελά το πρωί της περασμένης Κυριακής (19.07.09), στην Πλατεία Οξύλου, στη Ναύπακτο.
«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τόσο, απέναντι στη μεγάλη προσφορά των αδελφών μας, που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, όσο και στους συγγενείς τους» ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπάκτου στη σύντομη ομιλία του.

Ο δήμος Ναυπάκτου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να δοθούν σε 12 οδούς της πόλης τα ονόματα των πεσόντων αεροπόρων Ναυπακτίας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης «Στη σύγχρονη πραγματικότητα
με τις ποικίλες προκλήσεις για τη Χώρα μας η θυσία των Αεροπόρων Ναυπακτίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Παραδειγματίζει όλους μας, υπενθυμίζοντάς μας, ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία δε χαρίζονται, αλλά απαιτούν κόπους, αγώνες και προπάντων θυσίες.».

Ο δήμαρχος Ναυπάκτου ευχαρίστησε το δωρητή του μνημείου Γρηγόρη Βαρελά, αναφέροντας ότι το παράδειγμά του είναι άξιο για να βρει μιμητές, ενώ σημαντική ήταν η στήριξη της εκδήλωσης από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών.

Στη σεμνή τελετή των Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεο, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Αιτ/νίας Δημήτρης Σταμάτης, ως εκπρόσωπος του ΓΓ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο σύμβουλός του Γιώργος Πρεβεζάνος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, καθώς και πλήθος κόσμου.