Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του Αρδευτικού στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η δημοπράτηση του «Αρδευτικού έργου Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 6 εκ. € στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθούν περισσότερα από 3.100 στρέμματα γεωργικής γης.
Η εκτέλεση του έργου αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε θέσει κατ’ επανάληψη το αίτημα της δημοπράτησης του έργου σε συναντήσεις που είχε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Κιλτίδη.
«Η έγκριση της δημοπράτησης του Αρδευτικού στον Άγιο Γεώργιο αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη αφού θα αξιοποιηθούν περισσότερα από 3.000 στρέμματα γης και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας.
Η δημοτική μας αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της διεκδίκησε την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και ύστερα από την έγκριση της δημοπράτησης αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ικανοποίηση του αιτήματος.
Φυσικά το ζητούμενο είναι να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας.
Τέλος πρέπει να υπογραμμίσω ότι για το Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Γεωργίου έχουμε υποβάλει ανάλογο αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για να εγκριθεί η δημοπράτηση της Ύδρευσης της περιοχής. Κάτι που ευελπιστούμε να γίνει σύντομα»
σημείωσε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος.