Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας


Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ύστερα από την κατάθεση στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης για την ίδρυση στο Αγρίνιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και την σαφή αναφορά για δυνατότητα ίδρυσης πανεπιστημιακών σχολών ή τμημάτων και σε άλλες πόλεις της περιοχής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστήμιου στην Αιτωλοακαρνανία αποτελούσε ένα καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και δεκαετίες.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί αφού ο νομός μας μπαίνει στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχοντας σε λειτουργία ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο και τώρα θα έχει το δικό του Πανεπιστήμιο.
Ταυτόχρονα με την σταδιακή ανάπτυξη των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο σε πρώτη φάση και στο Μεσολόγγι στην συνέχεια πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης μας ικανοποιεί για έναν επιπλέον λόγο, που δεν είναι άλλος από την υιοθέτηση των προτάσεων που είχαμε καταθέσει ως δημοτική αρχή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση αυτοτελούς Πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία.
Φυσικά το ζητούμενο πλέον είναι, η επίσπευση των διαδικασιών ώστε αφενός να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νέου ιδρύματος και αφετέρου να υπάρξει γενναία στήριξη ώστε πέρα της επάνδρωσης να δημιουργηθούν σύντομα οι απαραίτητες υποδομές.»