Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Σπ. Λιβανός: "Με δουλειά και σοβαρή πολιτική ηγεσία ακόμα και τα θαμμένα όνειρα γίνονται πραγματικότητα"

Ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός με γραπτή του δήλωση, ύστερα από την υπερψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Λιβανός σημειώνει:
"Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είναι πραγματικότητα!
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε απόλυτη ακολουθία και συνέπεια με την προεκλογική της εξαγγελία, υλοποιεί το αιτωλοακαρνανικό όνειρο τριών δεκαετιών.
Η σημερινή ψήφιση της ίδρυσης αυτοτελούς και πλήρως αυτοδιοικούμενου ΑΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία με δυνατότητα δημιουργίας σχολών στην Ι.Π. Μεσολογγίου γεμίζει εκατοντάδες χιλιάδες αιτωλοακαρνάνες και ρουμελιώτες με αισθήματα δικαιοσύνης, περηφάνιας , χαράς κα αισιοδοξίας.
Παράλληλα με το τεράστιο έργο υποδομών που εξελίσσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την λειτουργία του Πλατυγιαλού, την ταχύτατη ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Αγρινίου σφραγίζεται διπλά το εισιτήριο για την λεωφόρο της ανάπτυξης.
Η ίδρυση του Πανεπιστημίου, μαζί με την αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την σύνδεση του με το υπό ίδρυση Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας βάζει το νομό μας στο χάρτη του μέλλοντος. Ανοίγει διάπλατα την πύλη της γνώσης, της εξέλιξης και της προόδου.
Είμαι βέβαιος πω μαζί με το σύνολο της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας, την κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, σήμερα μπορούν να πανηγυρίσουν ακόμα και εκείνοι που μέχρι χθες μεμψιμοιρούσαν, λαΐκιζαν και έθαβαν την ελπίδα της Αιτωλοακαρνανίας απλά και μόνο για να υπηρετήσουν χαμερπούς σκοπούς.
Η σημερινή μέρα ανήκει σε όλους τους αιτωλοακαρνάνες! Σε όλους όσους αγωνίζονται για την ανάπτυξη της αγαπημένης μας πατρίδας!
Κλείνοντας, θέλω να απευθύνω δημόσια συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην παρούσα Διοικούσα Επιτροπή και τον Πρόεδρό της Καθηγητή Παναγιώτη Κοντό, γιατί δίχως τη γνώση τους, την διοικητική τους εμπειρία και τον αγώνα τους δε θα βρισκόμασταν στο βάθρο του νικητή.
Ο στόχος μας, από αύριο το πρωί είναι όλοι μαζί: κοινωνία, πολιτική ηγεσία, και επιστημονική κοινότητα να δημιουργήσουμε ένα Πανεπιστήμιο- πρότυπο για όλη την Ελλάδα, αντάξιο- γιατί όχι- των κορυφαίων Πανεπιστημίων όλου του κόσμου.
Όπως αποδείχτηκε με πίστη, δουλειά και σοβαρή πολιτική ηγεσία ακόμα και τα θαμμένα όνειρα γίνονται πραγματικότητα
".