Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Νόμιμη η μεταφορά του ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι


Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων του Μεσολογγίου οι οποίοι αντιδρούσαν με την μεταφορά του πρακτορείου του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης σε νέα θέση απέναντι από την Πύλη.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη αφού απέρριψε την προσφυγή για ακύρωση της άδειας λειτουργίας του πρακτορείου εξυπηρέτησης επιβατών στην περιοχή της Πύλης.

Να σημειωθεί ότι οι 40 περίπου κάτοικοι που υπογράφουν την προσφυγή εξέφραζαν και την αντίθεσή στυς στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, το δήμο Μεσολογγίου αλλά και τη διοίκηση του ΚΤΕΛ.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καψιαμπέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Lepanto, ο οποίος επανέλαβε επίσης ότι η μεταστέγαση αυτή του πρακτορείου στο Μεσολόγγι είναι προσωρινή και όχι μόνιμη αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για το χώρο που θα στεγάζει τις μόνιμες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Καψιαμπέτης υποστήριξε ότι δεν γίνεται καμία υποβάθμιση της περιοχής αλλά αντίθετα με την μεταφορά του πρακτορείου έγινε και αποσυμφόρηση στο κέντρο του Μεσολογγίου.

Όσο για τα κίνητρα που οδήγησαν τους συγκεκριμένους πολίτες στην κατάθεση προσφυγής ο κ. Καψιαμπέτης τόνισε ότι μπορεί να είναι πολιτικά και να ήθελαν να στραφούν εναντίον του δημάρχου Μεσολογγίου, ή κάποια άλλα που σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα χαρακτήρισε το νέο πρακτορείο του Μεσολογγίου στολίδι για την πόλη και ευκαιρία για όσους μετακινούνται με αυτό το μέσο να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και το τείχος που κατάφερε να κρατήσει εκτός πόλης τους Οθωμανούς.