Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Εισακτέοι στο ΤΕΙ Μεσολογγίου: Κάθε πέρυσι και καλύτερα…


Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιηθήκαν από το Υπουργείο Παιδείας φέτος μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των εισακτέων και στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία και έτσι η όποια αισιοδοξία για αύξηση του αριθμού των εισακτέων λόγω της λειτουργίας νέου τμήματος(σ.σ. Αυτοματισμού) ακυρώθηκε στην πράξη.
Έτσι τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου θα υποδεχθούν ελάχιστο αριθμό σπουδαστών σε σχέση με τις προσφερόμενες θέσεις
. Πρόκειται για τα τμήματα Υδατοκαλλιεργειών, Μηχανολογίας και Υδάτων Πόρων, Θερμοκηπίων και Ανθοκομίας και όπως αναφέρθηκε και το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία.
Αντίθετα στα υπόλοιπα τρία τμήματα του ΤΕΙ συμπεριλαμβανόμενου και του νέου τμήματος Αυτοματισμού καλύφτηκε το σύνολο σχεδόν των προσφερόμενων θέσεων.
Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό ότι από την στιγμή που οι μετονομασίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα θα πρέπει να υπάρξει πλέον αλλαγή των γνωστικών αντικειμένων, ώστε τα τμήματα του ΤΕΙ να καταστούν και πάλι ελκυστικά.