Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΝΟΔΕ ΝΔ: "Σύντομα η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο"

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του 4ου Τμήματος στην Πανεπιστημιακή Σχολή του Αγρινίου. Πρόκειται για το τμήμα «Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων» το οποίο αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Ταυτόχρονα όμως με την ίδρυση του τμήματος δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανίας.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ΝΟΔΕ της ΝΔ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (144/13-8-2009 τ.Α.) της ίδρυσης του Τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών προϊόντων με έδρα το Αγρίνιο (Τέταρτο τμήμα), ουσιαστικά αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, βάζοντας παράλληλα στο περιθώριο κάθε κακόπιστη κριτική που διατυπώθηκε με σκοπό την μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Με ολοκληρωμένες πλέον τις τυπικές προϋποθέσεις – οι οποίες είναι καθαρά αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης – ο νομός μας αποκτά ένα χώρο γνώσης, ενισχύοντας στο μέγιστο βαθμό τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες υποδομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Εκτιμάται δε, ότι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής εξαγγελίας, θα πραγματοποιηθεί με την προώθηση από μέρους του Κώστα Καραμανλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, από το οποίο πέραν του κύρους, η τοπική κοινωνία προσδοκά πολλαπλά οφέλη».