Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Μια βραδιά με νταούλια και ζουρνάδες

Μ’ ένα τριήμερο (16-18 Αυγούστου 2009) αφιερωμένο στην αυθεντική λαϊκή παράδοση και το δημοτικό τραγούδι, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, οι δήμοι και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νομού.
Την Κυριακή 16 Αυγούστου στο δήμο Αιτωλικού και σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία «ΑΙΤΩΛΙΚΟ εν ΠΟΛΙΤΙΣΜΩ», τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγίου Ηλία και Σταμνάς και τον Εμπορικό Σύλλογο Αιτωλικού, διοργανώθηκε η εκδήλωση «Το δημοτικό τραγούδι της γης», στη διάρκεια της οποίας τραγουδήθηκαν παλιά δημοτικά τραγούδια του τόπου συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Προχθές, στο Μεσολόγγι και στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι του λιμανιού, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Πανηγυριστών Άη Συμιός, η πρωτότυπη εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής “Με ζουρνά και Χάλκινα”.
Αρχικά ακούστηκαν τραγούδια της τάβλας, από Αη Συμιώτες συνοδεία ζυγιάς.
Ακολούθως ακούστηκαν τραγούδια και χοροί της Μακεδονίας από τη μουσική μπάντα «Μακεδονικός Ήχος» της Αριδαίας, τα οποία χορεύτηκαν από το τμήμα παραδοσιακών χορών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Αη Συμιώτικους Χορούς από το Σύλλογο Πανηγυριστών Άη Συμιός.