Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

"Έκλεισε" το εργοτάξιο για την Ιόνια Οδό που επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός!!!


Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο είναι πραγματικότητα, από χθες ανέστειλε τη λειτουργία του και το εργοτάξιο για την Ιόνια Οδό στην σήραγγα της Καλυδώνας, που επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο, ο Πρωθυπουργός.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε αναστείλει τη λειτουργία του και το άλλο εργοτάξιο στον Εύηνο.
Η αναστολή της λειτουργίας του σύμφωνα με τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρείας οφείλεται, στην άρνηση της Κτηματικής Υπηρεσίας να χορηγήσει άδεια εξόρυξης αδρανών υλικών από τον Εύηνο, παρόλο που έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ οι ανάλογες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ταυτόχρονα κατά της λειτουργίας του εργοταξίου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κάτοικοι της περιοχής που επικαλούνται περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Έτσι, έως ότου χορηγηθεί η άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία και αποφανθεί η δικαιοσύνη για την προσφυγή των κατοίκων, η κατασκευάστρια εταιρεία (σ.σ. ΤΕΡΝΑ) αποφάσισε να προβεί στην αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου με αποτέλεσμα αφενός να υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και αφετέρου 90 εργαζόμενοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή εκτυλίσσεται παραμονές εκλογών δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, που αναδεικνύουν τις παθογένειες στη λειτουργία του κράτους. αφού ΥΠΕΧΩΔΕ και Υπουργείο Οικονομίας δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα… εκθέτοντας ανεπανόρθωτα σε τελική ανάλυση τον Πρωθυπουργό.
Από την άλλη πλευρά υπηρεσιακοί παράγοντες της Κτηματικής Υπηρεσίας μας εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την στάση της εταιρείας.
Κι αυτό διότι όπως μας υποστήριξαν κατηγορηματικά «καμιά καθυστέρηση δεν έχει υπάρξει από την πλευρά της υπηρεσίας στην έκδοση των αδειών» και με νόημα μας υπογράμμισαν ότι «από τον Ιούνιο που έχει ξεκινήσει η εξόρυξη των αδρανών υλικών από τον Εύηνο για τις ανάγκες του έργου της Ιόνιας Οδού η υπηρεσία δεν έφερε κανένα πρόσκομμα, αφού υπάρχουν οι άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.»
Οι ίδιοι παράγοντες δεν μπόρεσαν να μας εξηγήσουν την στάση της κατασκευάστριας εταιρείας αφού όπως μας εξήγησαν «ζητείται η εδώ και τώρα χορήγηση της άδειας, χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αυτοψίες από την ημέρα υποβολής της ανάλογης αίτησης. »
Έτσι επειδή βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο η αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου να οφείλεται και σε «εργολαβικές» σκοπιμότητες…
Πάντως βέβαιο είναι ότι, 90 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα…