Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΝΟΔΕ της ΝΔ για το πρόγραμμα Stage

Με δελτίο τύπου η ΝΟΔΕ της ΝΔ αναφέρεται στην υλοποίηση του προγράμματος Stage:
"Το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί του «ανακάλυψαν» τα προγράμματα stage. Έναν θεσμό, που υπάρχει στην χώρα μας (όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες) από το 1998.
Την ίδια χρονιά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μονιμοποιεί 2.500 συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ήταν τοποθετημένοι σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης μονιμοποιήθηκαν με το νόμο 2738/99. επιπλέον, κατά την διάρκεια του 2000 (λίγους μήνες πριν τις εκλογές), επίσης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τοποθετεί μέσω των ίδιων προγραμμάτων περί τους 100.000 νέους σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα λεγόμενα «δεκάμηνα διοικητικής υποστήριξης».
Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους και νέες που παρέμειναν στα προγράμματα αυτά σε “ομηρία” για περισσότερα από δυο ή τρία χρόνια με 280 ευρώ αποζημίωση.
Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τα ίδια προγράμματα και τις «συνέπειές» τους ανακάλυψε ταυτόχρονα και η ΓΣΕΕ, η οποία «διαχειρίζεται» αυτή τη στιγμή στη διοίκησή της 60 εργαζόμενους τοποθετημένους με συμβάσεις stage και μάλιστα από το 2005.
Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι;
Ποιος έχει σχέδιο απέναντι στην κρίση και ποιος όχι;
Ποιος μπορεί να οδηγήσει τον τόπο με σιγουριά και ασφάλεια στο μέλλον. Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες;
Η απόφαση μας αφορά όλους.
Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την κάλπη.
Ο εφησυχασμός και η ψήφος διαμαρτυρίας στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση αποτελεί στήριξη σε όσους μέχρι σήμερα στέρησαν από το λαό αλλά και από το νομό μας ειδικότερα, όσα όφειλαν να του προσφέρουν τις προηγούμενες δεκαετίες."