Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τίνα και Θάνος "σηκώνουν" φράγμα στην Εκτροπή


Αλλαγή σελίδας στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου συνιστά η στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή των εργασιών της εκτροπής, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.
Με την παρέμβαση της Υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη και του Υφυπουργού, Θάνου Μωραΐτη, για πρώτη φορά τίθεται θέμα επανεξέτασης του έργου της εκτροπής του Αχελώου με βάση την κοινοτική οδηγία για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, ενώ επίσης τίθεται το θέμα «διερεύνησης όλων των δυνατοτήτων εξοικονόμησης νερού και κάλυψης της ζήτησης μέσω μέτρων και έργων στο υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας».
Έτσι είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία Υπουργείου παρεμβαίνει ανοικτά εναντίον της υλοποίησης της «Εκτροπής της Λογικής». Η στάση αυτή μάλιστα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχολιάζεται θετικά με σημερινά δημοσιεύματα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

"Υπό αίρεση η εκτροπή Αχελώου - Παρέμβαση Μπιρμπίλη" και "Από... κόσκινο η εκτροπή του Αχελώου - «ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ» ΑΠΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ" είναι οι αντίστοιχοι τίτλοι των ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων για τη θέση που διατύπωσε για το θέμα της Εκτροπής η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Συνεπώς και με δεδομένη τη δημοσιοποίηση αυτών των θέσεων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και παρά τους ενδοκυβερνητικού τριγμούς που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν θα πρέπει άμεσα η συντονιστική επιτροπή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας να οργανώσει τις ενέργειές της με βάση αυτά τα νέα δεδομένα.