Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Δημήτρης Ρέππας: "Αν δεν υπάρξει δικαστική εμπλοκή, το έργο της εκτροπής του Αχελώου θα τελειώσει σε δυόμισι, τρία χρόνια το πολύ"

Στη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Α. Σκυλάκου, για την εκτροπή του Αχελώου, απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας.
«Αν δεν υπάρξει δικαστική εμπλοκή, το έργο της εκτροπής του Αχελώου θα τελειώσει σε δυόμισι, τρία χρόνια το πολύ», διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υπουργός.
Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι και εγγυάται γι’ αυτό η Κυβέρνηση.
«Η εκτροπή του Αχελώου από τη δεκαετία του 1980, που την εμπνεύστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι μία επιλογή που τη στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις», είπε ο κ. Ρέππας, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο υδροδοτικό, αρδευτικό, ενεργειακό και περιβαλλοντικό.
«Το έργο συνεχίζεται», είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και γι’ αυτό τα συναρμόδια υπουργεία θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους για την επίτευξη του κατάλληλου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Πάντως αύριο εκδικάζεται προσφυγή κατά του έργου από φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, στο ΣτΕ.