Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αγρινίου για τα όσα συνέβησαν στο Αγρίνιο στις 5 και 6/12





Από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αγρινίου «ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» είχαμε την παρακάτω ενημέρωση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Αγρίνιο το διήμερο 5-6/12 στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου:
«Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη η Αύρα Ελευθερίας συμμετείχε στην συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Κοινή Δράση στο Αγρίνιο την Κυριακή 6/12 στις 12.30. Την Δευτέρα 7/12 συμμετείχε στην μεγάλη πορεία εκατοντάδων μαθητών που ξεκίνησε γύρω στις 10.30 το πρωί από την κεντρική πλατεία.
Συμμετείχε μαζί με καθηγητές που συνόδευαν τους μαθητές καθώς και τους συντελεστές της Κοινής Δράσης. Όταν η πορεία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα η αστυνομία επέλεξε να δημιουργήσει μία κόλαση χημικών άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά.
Αποτέλεσμα 2 μαθήτριες να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Μετά από αυτό και ενώ η πορεία αποχωρούσε τα ΜΑΤ συνέχισαν με λύσσα να βομβαρδίζουν τους μαθητές με χημικά. Διαμαρτυρήθηκαν οι μεγαλύτεροι που παρευρίσκονταν με αποτέλεσμα να συλληφθούν 7 από αυτούς καθώς και 2 μαθητές.
Για τις συλλήψεις χρησιμοποιήθηκε βία με γροθιές στο κεφάλι και άλλες ευγενικές χειρονομίες. Από τους 9 προσαχθέντες κρατήθηκαν 2 μέλη της Αύρας Ελευθερίας με κριτήρια αμιγώς πολιτικά.
Με 5 ανυπόστατες φανταστικές κατηγορίες οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Αυτός απέρριψε τις κατηγορίες κρατώντας μόνο μία, σαφώς ανυπόστατη και αυτή, προφανώς για να μην εκτεθεί εντελώς η αστυνομία και όρισε τακτική δικάσιμο.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν την πιο μεγάλη διαδήλωση στο Αγρίνιο συνεχίζοντας το Δεκέμβρη τους με δυναμισμό, γνώση, ευφυΐα και χιούμορ απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, απέναντι σε ένα μέλλον που επιθυμούν να διανύσουν οι ίδιοι χωρίς πάτρωνες, καθοδηγητές και τις νουθεσίες ενός συστήματος που έχει αποτύχει.
Η εξουσία έχει χάσει μια γενιά που την κερδίζει η ελευθερία.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία, την προσπάθεια για εγκαθίδρυση μιας κατασταλτικής πολιτικής σε μια τοπική κοινωνία με την οποία εξόφθαλμα δεν συνάδει. Η μεταφορά στο Αγρίνιο κλίματος τρομοκρατίας απέτυχε παταγωδώς και η τοπική αστυνομία απαξιώνεται συνεχώς όσο οι ώρες περνούν και αποκαλύπτεται στην ευρύτερη κοινωνία η συμπεριφορά της.
Πέραν της εκφρασμένης προσωπικής συγνώμης στα συλληφθέντα μέλη της Αύρας Ελευθερίας, ζητάμε και την δημόσια συγνώμη της αστυνομίας προς τους μαθητές του Αγρινίου με την παραίτηση του διοικητή της τοπικής αστυνομίας. Το θεωρούμε ελάχιστη πράξη ευθιξίας απέναντι στους μαθητές-θύματα των χημικών, απέναντι στο τσαλαπατημένο δικαίωμα τους να διαδηλώνουν για ότι αυτοί επιθυμούν, στο δικαίωμα τους να συμμετέχουν σε ότι τους αφορά και όπως τους αφορά.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ - ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υ.Γ. Ενδεικτικό της συμπεριφοράς της αστυνομίας είναι γεγονός που έγινε γνωστό μετά το τέλος και της πορείας και των συλλήψεων. ένας μαθητής τυφλωμένος και πανικόβλητος από τα χημικά ασφυξιογόνα πέφτει σε διπλανό χωράφι και χτυπά τόσο που δεν μπορεί να μετακινηθεί. Τον εντοπίζει ρομά-τσιγγάνος μετά από ώρες ακούγοντας τις φωνές του. Τον μεταφέρει ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ο τραυματίας μαθητής αντιμετώπισε την πλήρη απαξία: «σιγά μην το μεταφέρουμε κιόλας το τσογλάνι» ήταν η απάντηση των αστυνομικών. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του υπουργείου «προστασίας του πολίτη».»