Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζεται η λειτουργία της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Μεσολόγγι

Συνεχίζεται η λειτουργία της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Μεσολόγγι, εξασφαλίζοντας σε νέους ανθρώπους το δικαίωμα στην πληροφόρηση για προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης σε θέματα επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεσή τους με τους φορείς υλοποίησής τους.
Οι Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτελούν συνεχιζόμενο έργο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το οποίο διαχειρίζεται η διαχειριστική του αρχή, με τελικό δικαιούχο τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Βρισκόμαστε στην Τρίτη περίοδο υλοποίησης του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και φέρει το γενικό τίτλο: «Αναβάθμιση και Επέκταση της λειτουργίας των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την ενθάρρυνση και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Θυρίδα δηλαδή είναι ένα Κέντρο/ Γραφείο Πληροφόρησης και Παροχής αρχικής βοήθειας, βασικής και ολοκληρωμένης μορφής, προς όλους τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, έτσι ώστε οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών να αυξάνονται σημαντικά.
Στο πλαίσιο του έργου, ιδρύθηκαν και λειτουργούν δομές Επιχειρηματικότητας οι οποίες καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Κάθε θυρίδα λειτουργεί ως γραφείο επαφής με το κοινό για την ενθάρρυνση των νέων της ομάδας στόχου (έως 30 ετών) να στραφούν προς την αυτοαπασχόληση, τη διάδοση και ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης, την προσφορά των κατάλληλων γνώσεων στους νέους για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και την παροχή αρχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής βοήθειας σε όσους από αυτούς επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.
Αναλυτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τη θυρίδα είναι οι ακόλουθες :
Πληροφόρηση:
• σχετικά με προγράμματα (εθνικά και κοινοτικά) ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας
• σχετικά με πηγές και διαδικασίες χρηματοδότησης
• σχετικά με δυνατότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας
• σχετικά με το νομικό και το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες
• σχετικά με τις διαδικασίες ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, πληροφόρηση για δραστηριότητες άλλων φορέων

Υποστήριξη:
• στην προαξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας, στη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου και στην επιλογή νομικής μορφής επιχείρησης
• στις επαφές με άλλους φορείς επιχειρηματικότητας (όπως Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις) και με άλλους επιχειρηματίες.
και
• Σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε σχολικές μονάδες

Τα οφέλη από τη λειτουργία της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι πολλαπλά, τόσο για τους νέους όσο και για τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής μας.
Στο Μεσολόγγι η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας λειτουργεί στο ΙΕΚ Μεσολογγίου Τέρμα Σπυρίδωνος Τρικούπη τηλέφωνο επικοινωνίας 26310-28198 καθημερινά 09.00-17.00.