Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η Διαχρονικότητα του Κοσμήματος στη νέα έκθεση της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ"







Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 ξεκίνησε στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η νέα έκθεση που αφορά το κόσμημα. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στην δυτική Ελλάδα, οι δημιουργίες δύο εξαίρετων καλλιτέχνιδων, της κας Εριφύλης Κανίνια και της κας Ουρανίας Φουντουλίδου.
Πρόκειται για μοναδικά και ιδιαίτερα κοσμήματα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στο χέρι, χωρίς την οποιαδήποτε βιομηχανική παρέμβαση.
Το μάρμαρο, το γυαλί, το πλεξιγκλάς, το ύφασμα, ο αχάτης , σπάνιοι ημιπολύτιμοι λίθοι και πολλά άλλα ετερόκλητα υλικά συνδυάζονται αρμονικά με τα κλασικά υλικά κατασκευής, τον χρυσό και το ασήμι, και δίνουν μοναδικές, πρωτότυπες και ανατρεπτικές δημιουργίες αποδεικνύοντας παράλληλα την διαχρονικότητα του κοσμήματος ως συμβόλου αυτοστολισμού.
Η κυρία Εριφύλη Κανίνια είναι μεσολογγίτικης καταγωγής με σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Σορβόννη και εξειδικευμένες σπουδές μικρογλυπτικής και κοσμήματος.
Η κυρία Ουρανία Φουντουλίδου κατάγεται απο τη Θεσσαλονίκη και μετά το πέρας των σπουδών της στην Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση μαθήτευσε στην τέχνη του φυσητού γυαλιού και στη συνέχεια σπούδασε σχεδιασμό και κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος καθώς και Γεμολογία.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (πλην Δευτέρας και Τρίτης) απο τις 10.30 το πρωί, μέχρι 1 το μεσημέρι και απο τις 6 το απόγευμα, μέχρι 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.