Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Τα ζητήματα Παιδείας του Μεσολογγίου έθεσε ο Δήμαρχος στην Άννα Διαμαντοπούλου


Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος συμμετείχε χθες (Τρίτη 1 Δεκεμβρίου) σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που συγκάλεσε η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου με αντικείμενο την ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Σοφία Γιαννακά και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος και ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός.
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε την αμέριστη και ενεργή συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την ενίσχυση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς και για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τις προτάσεις του δήμου και της νομαρχίας.
Στην σύσκεψη ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επανέλαβε τη θέση του. για την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών στο Μεσολόγγι, που θα υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σημειώνει: «Ύστερα από πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουμε εκτενώς την ηγεσία του υπουργείου για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης τόσο στο Μεσολόγγι όσο και σε ολόκληρο το νομό, αφού στην σύσκεψη μετείχε το σύνολο των πολιτικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.
Εκφράζω την ικανοποίηση για την ανταπόκριση της κυρίας Υπουργού στο αίτημα για άμεση έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων στο Μεσολόγγι αλλά και για τη βούλησή της για ουσιαστική αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Μάλιστα όλα τα παραπάνω θα τα ανακοινώσει η ίδια, κατά την επίσκεψή της στο Μεσολόγγι την Παρασκευή, για την σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ.
Σε κάθε περίπτωση ήταν μια εποικοδομητική σύσκεψη κατά την οποία δρομολογήθηκαν λύσεις σε διάφορα ζητήματα και ευελπιστώ ότι να υπάρξουν ανάλογες και με άλλους υπουργούς».

Αναφορικά με την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων στο Μεσολόγγι υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
· Ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-13 Δυτικής Ελλάδας κτηριακών συγκροτημάτων για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου. Υπάρχουν διαθέσιμες οικοπεδικές εκτάσεις.
· Επίσπευση των διαδικασιών μέσω ΣΔΙΤ για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου. Έχει γίνει προένταξη και υπάρχει και ο οικοπεδικός χώρος.
· Χρηματοδότηση για την προσθήκη αίθουσας εργαστηρίων 200 τμ. στο ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Μεσολογγίου
· Χρηματοδότηση για την προσθήκη αιθουσών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου.
· Χρηματοδότηση για την μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου στο κτηριακό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο.
· Χρηματοδότηση για την κατασκευή ενιαίου κτηριακού συγκροτήματος για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ευηνοχώρι. Υπάρχει διαθέσιμη οικοπεδική έκταση δίπλα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αναφορικά με την κατασκευή του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ) θα αναθεωρηθούν οι σχεδιασμοί για την κατεδάφιση του κτηρίου και ανέγερση νέου όπως είχε αποφασιστεί, αφού αυτό έχει κριθεί διατηρητέο, ύστερα από προσφυγή κατοίκων του Μεσολογγίου.
Έτσι ως λύση προτείνεται η αναπαλαίωση του υφισταμένου κτηρίου κάτι που αυτόματα συνεπάγεται περαιτέρω καθυστερήσεις και συνέχιση της λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου σε λυόμενες αίθουσες.