Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Συνεδρίασε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 9-12-2009 το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου. μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Με δεδομένο ότι στην ευρύτερη περιοχή οι εργοδότες επικαλούμενοι την οικονομική κρίση βρίσκουν αφορμή για καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα ζητήσει από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ την σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχου, προκειμένου να εφαρμοσθούν τα νόμιμα.
2. Στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2009, να εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο Γεράσιμο Θεοφιλάτο.
3. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση μετά τις γιορτές με την Κοινοπραξία Της Ιόνιας Οδού, σχετικά με την πορεία εργασιών του έργου.
4. Να πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα την οικονομική κρίση σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Μεσολογγίου στις αρχές του νέου έτους.
5. Να πραγματοποιήσει συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Ο.Ε.Κ. μετά τον διορισμό της για τις εργατικές κατοικίες.
6. Να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την σύνοδο της Κοπεγχάγης.
7. Να διοργανώσει ημερίδα κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με την τροχαία Μεσολογγίου, για τους μετανάστες της πόλης.
8. Να λειτουργήσει – μετά από πρόταση των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου – στα πλαίσια του Ε.Κ. Μεσολογγίου Ομάδας Λέσχης Πολιτισμού.
9. Τέλος όρισε τον Πρόεδρο Γεράσιμο Θεοφιλάτο και το μέλος του Δ.Σ. Θ. Καπνίση, ως μέλη στην επιτροπή ανασυγκρότησης του ΙΚΑ Μεσολογγίου.