Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Αντί για αναβάθμιση ...Υποβάθμιση για την 132ΣΜ στο Αγρίνιο

Οριστική είναι πλέον η απόφαση της υποβάθμισης της 132 Σμηναρχίας Μάχης στο Αγρίνιο, από Σμηναρχία σε Αεροπορικό Αποσπάσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κοινοποιήθηκε ήδη στην Μονάδα στα τέλη του 2009 και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καλούνται να πράξουν τα δέοντα, για την μετεξέλιξη και νέα οργανωτική δομή της Μονάδας.
Mε την ίδια απόφαση, υποβαθμίστηκαν σε αεροπορικά αποσπάσματα ακόμη δυο αεροπορικές μονάδες, στην Σαντορίνη και την Κρήτη. Μετά την υποβάθμιση αυτή ουσιαστικά η Μονάδα του Αγρινίου, έχει πολύ περιορισμένο αντικείμενο και είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεταβολές στον αριθμό του μόνιμού προσωπικού, στρατιωτικού και πολιτικού, καθώς και στον αριθμό των σμηνιτών, που έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν Αεροπορικά αποσπάσματα, δεν υπήρχαν κάποιες μεταβολές στο προσωπικό, οπότε κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύσει και στο Αγρίνιο, δηλ. παρά την υποβάθμιση να μην μετακινηθεί προσωπικό σε άλλες Μονάδες της Αεροπορίας.
Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο πλήγμα για δεκάδες οικογένειες μονίμων στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων που διαμένουν στο Αγρίνιο εδώ και πολλά χρόνια και έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με αυτό το δεδομένο.
Παρόλα αυτά, η αγωνία του προσωπικού είναι έντονη, ενώ ανακινείται πλέον μοιραία λόγω της εξέλιξης αυτής και το θέμα της αξιοποίησης του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Αγρίνιο, σε άλλες κατευθύνσεις.
Να μην ξεχνάμε πως εδώ και χρόνια έχει κατατεθεί πρόταση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου ως πολιτικό και εμπορευματικό. μιας και οι στρατιωτικοί λόγοι εθνικής ασφαλείας μάλλον εκλείπουν.
Άλλωστε, στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες υποδομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άριστα, στην κατεύθυνση ενός πολιτικού - μεταφορικού αεροδρομίου, που θα σήμαινε παράλληλα πολλά και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Π.Η.Τ.