Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Θάνος Μωραΐτης: "Το υδροκέφαλο Ελληνικό κράτος, είναι υπεύθυνο για πολλές καταστάσεις που θα μπορούσαν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν"


Τον οικισμό Μπούκα του δήμου Αμφιλοχίας, που επλήγη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του τελευταίου διημέρου, επισκέφθηκε χθες, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης.

Ο Υφυπουργός, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να μιλήσει με τους κατοίκους και τα μέλη του Μορφωτικού συλλόγου της Μπούκας και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που δημιουργείται συχνά στην περιοχή, όταν επικρατούν συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, με την είσοδο των νερών της θάλασσας μέσα στον οικισμό, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον κ. Μωραΐτη, συνόδευσαν δεκάδες νέοι κάτοικοι του οικισμού, που εξέφρασαν την αγωνία τους για τις συνεχιζόμενες πλημμύρες, ζητώντας μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση που δεν μπορεί να περιμένει», επισημαίνοντας παράλληλα τη δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα που παρουσιάζει συχνά το κράτος, ένα φαινόμενο που, όπως είπε, πρέπει να εξαλειφθεί: «Το υδροκέφαλο Ελληνικό κράτος, είναι υπεύθυνο για πολλές καταστάσεις που θα μπορούσαν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, δεν φταίει ούτε η φύση, ούτε ο άνθρωπος.

Πιστεύω πως πρέπει άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες.

Πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος της Αμφιλοχίας, ώστε να έχουμε σύντομα τη νέα χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας και παράλληλα να ξεκινήσουν μελέτες, ώστε να μην μπούμε πάλι σε μικρά και προσωρινά έργα, που δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Πρέπει να γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις που θα λύσουν μια και καλή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.»
Παράλληλα, ο Θάνος Μωραΐτης, είπε πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός πως νέοι άνθρωποι δείχνουν τέτοια ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο τους, υπογραμμίζοντας πως είναι χρέος της Πολιτείας, αυτούς τους νέους ανθρώπους να μην τους απογοητεύσει: «Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.»