Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σκληρή ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου

Από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανακοινώνεται ότι την τελευταία τριετία ουδεμία μεταδημότευση από άλλη περιοχή πολίτη ROM έχει εγκριθεί και πολύ δε περισσότερο ουδεμία βεβαίωση μονίμου κατοικίας έχει χορηγηθεί σε δημότη ROM, άλλου δήμου.
Κατά συνέπεια τα όσα υποστηρίζονται από τους γνωστούς κύκλους της παραπληροφόρησης «περί έλευσης» μεγάλου αριθμού ROM στο Μεσολόγγι είναι παντελώς αναληθή.
Αντίθετα, ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει εγκρίνει βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας προκειμένου να λάβουν δανειοδότηση για αγορά ιδιόκτητου ακινήτου σε οικογένειες ROM που κατοικούν στον προσωρινό οικισμό με τα λυόμενα, τα μέλη των οποίων είναι δημότες Μεσολογγίου.
Στον συγκεκριμένο οικισμό κατοικούν πλέον μόνο οι αυτές οικογένειες (σ.σ. επτά οικογένειες) και με την έγκριση των δανείων και ύστερα από συνεργασία με τον σύλλογο των ROM ευελπιστούμε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση του οικισμού.
Σε κάθε περίπτωση όμως η συγκεκριμένη ομάδα δεν παύει να αποτελεί μια ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η κοινωνική της ενσωμάτωση. Στην κατεύθυνση αυτή πριν μια δεκαετία δημιουργήθηκε ο προσωρινός οικισμός και στην συνέχεια αγοράστηκε οικόπεδο για την μόνιμη εγκατάστασή τους. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται προγράμματα προληπτικής ιατρικής και κοινωνικής ένταξης.
Όσον αφορά τους «κύκλους» που διοχετεύουν αυτή την παραπληροφόρηση, τους παραδίνουμε στη χλεύη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του Μεσολογγίου, αφού οι θέσεις που διατυπώνουν δεν απέχουν από τις αντίστοιχες των Ναζί…