Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Πρόκληση" για ένα καλύτερο αύριο η Διοικητική Μεταρρύθμιση





Η αντινομάρχης Έφη Στεργίου – Λαχανά ήταν η «τυχερή» της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στη ΛΑΦ Μεσολογγίου, αμέσως μετά την καθιερωμένη Δοξολογία για το Νέο Έτος, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.
Στη σύντομη ομιλία του ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας πέρα των ευχών αναφέρθηκε στις προκλήσεις της νέας χρονιάς σχετικά με την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την Αιτωλοακαρνανία. Επίσης ο κ. Σώκος έκανε συνοπτική αναφορά στον προγραμματισμό της νομαρχίας για το 2010 δίνοντας έμφαση στους τομείς της σχολικής στέγης και του οδικού δικτύου.
Ειδικά για την σχολική στέγη ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας επανέλαβε παλαιότερη θέση του για ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων και για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα θετική συνεργασίας, αυτής με το δήμο Μεσολογγίου για την κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, ευχαριστώντας τον παριστάμενο δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Αναγνωστόπουλο (σ.σ. ο δήμος Μεσολογγίου διέθεσε για την κατασκευή άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο).
Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και αυτός στις προκλήσεις που θα δημιουργήσει η διοικητική μεταρρύθμιση.
Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, π. Επιφάνιος Καραγεώργος.