Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Προσανατολίζονται να "κόψουν στα δυο" τη Δυτική Ελλάδα




Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι έμειναν οι αγρότες της περιοχής του Μεσολογγίου από τα όσα τους δήλωσε, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, κατά την συνάντηση που είχαν μαζί της, σήμερα (Κυριακή) στην Αθήνα.
Κι αυτό γιατί οι μόνες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κ. Μπατζελή σχετικά με τα αιτήματα που τέθηκαν από τους αγρότες ήταν, η καταβολή των επιδοτήσεων και η επιστροφή του ΦΠΑ.
Αύριο Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Οινιάδων στο Νεοχώρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των αγροτών, κατά την οποία η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την κ. Μπατζελή θα ενημερώσει τους αγρότες για τα όσα συζητήθηκαν με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην συνέχεια θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν οι αγρότες αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους. Δηλαδή θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους με το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου ή τη μετακίνησή τους στον Εύηνο.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι ορατό είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την εβδομάδα που ξεκινά, αφού όλο και περισσότεροι αγρότες προσέρχονται καθημερινά στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου και όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που υποστηρίζουν σκλήρυνση της στάσης των αγροτών… δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια στον αποκλεισμό της ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων.