Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Χιλιάδες κόσμου στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Μεσολόγγι







Με κάθε επισημότητα έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Μεσολόγγι, στο λιμάνι της πόλης όπου χιλιάδες πιστών είχαν κατακλύσει στις προβλήτες. Στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ενώ οι καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν «σύμμαχο» των οχτώ νεαρών κολυμβητών που βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, τηρώντας το έθιμο, με τα δεκάδες σκάφη να δίνουν πανηγυρικό τόνο στον καθαγιασμό των υδάτων.
Στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο Μεσολόγγι παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος, ο αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος, ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, ο πολιτευτής Νίκος Καραπάνος και φυσικά σύσσωμη η δημοτική αρχή της πόλης με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Αναγνωστόπουλο καθώς και οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τελετής, ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε: «Σήμερα γιορτάζουμε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες γιορτές της θρησκείας μας. Ας είναι η μέρα αυτή η αρχή μιας νέας πορείας, ας είναι η αρχή για νέες ιδέες για μεγάλες καινοτόμες που έχει ανάγκη ο τόπος.
Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις και ευκαιρίες και έχουμε ένα υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό και έτσι είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Τόσο η Περιφέρεια όσο και η αυτοδιοίκηση στο σύνολο της έχει χρέος να είναι κοντά στον πολίτη. Θα πρέπει ο πολίτης να είναι δίπλα μας και εμείς δίπλα στον πολίτη. Θα πρέπει να υφάνουμε με νέα σχέση εμπιστοσύνης.
Ας είναι η σημερινή μέρα με την αξία και τη βαρύτητά της, η αρχή μιας νέας σχέσης που ξεκινά από τον ιερό τούτο τόπο, όπου κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι πολίτης Μεσολογγίου.»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα να φωτίσει την πολιτική ηγεσία και τον ελληνικό λαό ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία και τον κόσμο ολόκληρο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θερμά λόγια στην παρουσία του κ. Αποστολόπουλου στο Μεσολόγγι υπογραμμίζοντας: «Ευχαριστώ τον ΓΓ της ΠΔΕ που για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα επισκέπτεται την πόλη μας, δείγμα της άριστης συνεργασίας που ξεκίνησε για την υλοποίηση των στόχων του δήμου μας.»
Ο αντινομάρχης, Χρήστος Πετρόπουλος που εκπροσώπησε τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας στη δήλωσή του υπογράμμισε: «Φώτιση και αναγέννηση σε όλους και για καινούργιες ιδέες. Σε ιδέες που πρέπει να αναγεννηθούν όπως είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή. Ιδέες που σήμερα τις έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Με την καινούργια διοικητική μεταρρύθμιση θα υπάρξουν δυνατότητες για να προχωρήσει η περιφερειακή ανάπτυξη»
Τέλος ο πρώην υπουργός, Χρίστος Βερελής αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας είπε με νόημα: «Εύχομαι τα αγιασμένα νερά να καθαρίσουν πολλά πράγματα».