Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για την αναστολή της λειτουργίας του νέου τμήματος στο ΤΕΙ

Με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σώματος για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου να αναστείλει την λειτουργία των νεοσυσταθέντων τμημάτων «Τεχνολογίας Υλικών» στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και «Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και ζητά την αναθεώρηση της απόφασης.
Με το ίδιο ψήφισμα εκφράζεται η διαμαρτυρία του σώματος για το γεγονός ότι στη νέα διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας δεν περιλήφθηκαν προσωπικότητες από την περιοχή του Μεσολογγίου.
Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μεταξύ άλλων τονίζεται:
«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του νεοσυσταθέντος τμήματος Τεχνολογίας Υλικών, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Η αναστολή της λειτουργίας του νέου τμήματος επιφέρει ακόμη ένα πλήγμα όχι μόνο στο ίδρυμα αλλά και στην τοπική οικονομία, αφού με τη θέσπιση της βάσης εισαγωγής του 10 έχουν μειωθεί δραματικά οι σπουδαστές.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την αναθεώρηση αυτής της απόφασης, ώστε να λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο το τμήμα Τεχνολογίας Υλικών, αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του (Κτηριακές υποδομές και επιστημονικό προσωπικό).
Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι στην σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας δεν περιλαμβάνονται προσωπικότητες από την περιοχή του Μεσολογγίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και για την αναστολή της λειτουργίας στο ίδιο ίδρυμα, του τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων από τον προσεχή Σεπτέμβριο.»