Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Συνεδριάζει σήμερα η Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της Περιφέρειας


Γιώργος Σιορίκης: "Ιστορικές στιγμές για την Αιτωλοακαρνανία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να φύγουμε επιτέλους απ’ την Πάτρα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διάσπαση των δυνάμεων, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη"


Συνεδριάζει σήμερα η Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Κυρίαρχο θέμα θα είναι η διοικητική μεταρρύθμιση… και η θέση της Αιτ/νίας στον χάρτη των Περιφερειών.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Σιορίκης, έχει με σαφήνεια, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις καταθέσει τις απόψεις του, λέγοντας ότι ο νομός μας έχει μια μόνο επιλογή, να αγωνιστεί και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να απεγκλωβιστεί απ’ την Αχαΐα. Αυτή θα είναι και η εισήγησή του στην Επιτροπή, η απόφαση της οποίας θα κοινοποιηθεί στα αρμόδια κεντρικά όργανα του κόμματος και στον ίδιο τον πρόεδρο.
Η τοπική Νέα Δημοκρατία συνεπώς γίνεται το κόμμα εκείνο που παίρνει επίσημα θέση στο μείζον αυτό θέμα. Ο κ. Σιορίκης εκτίμησε ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα εκφράσουν στο σύνολό τους ταυτόσημες απόψεις και κάλεσε σε συστράτευση όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο.
Ο ίδιος απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι η κατανομή του ΕΣΠΑ είναι απαγορευτική τέτοιων εγχειρημάτων, λέγοντας ότι τέτοιο θέμα απλά δεν υπάρχει, αλλά και σε όσους αναφέρονται στις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου λ.χ., τονίζοντας ότι… ελάχιστα απέδωσαν στην Αιτ/νία και πως δεν θα καταστραφούν οι υποδομές αυτές να φύγουμε απ’ την Περιφέρεια.
Θύμισε δε εκείνο που ο Λεωνίδας Κύρκος είχε δημόσια παλιότερα πει σε ομιλία του στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, ότι δηλαδή η Αιτ/νία είναι το «φιλέτο» της Αχαΐας… Πράγμα που επιβεβαιώνεται ασφαλώς με την «επεκτατική» πολιτική των Πατρών, όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα και με το Ρυθμιστικό Σχέδιο που «αφομοιώνει» τη Ναύπακτο και το Αντίρριο.


Φ.ΜΠ.