Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σύλλογος ΠΡΟΤΕΚΤΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Την Κυριακή 7-2-2010 στο Τουριστικό Περίπτερο Τουρλίδας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του εθελοντικού σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου , στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας και μέλη του συλλόγου και την οποία ευλόγησε ο ιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πατήρ, Κωνσταντίνος Δημητρίου .
Παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Κατσούλης, ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού κ. Νικόλαος Σαμαντάς , ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τέγας ( οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό) ,ο Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Σακιργιανός, ο ιδρυτής της Διεξόδου κ. Νικόλαος Κορδόσης , ο πρόεδρος του παραρτήματος Μεσολογγίου του Ε.Ε.Σ. κ. Άρης Τριβλής , εκπρόσωποι της Δ/νσης Σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών από την Πάτρα ,εκπρόσωπος του παραρτήματος του Ε.Ε.Σ. από το Αγρίνιο, ο Πρόεδρος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου κ. Διονύσης Τσιρόγλου ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Κανής, ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής και Ιστορικής Εταιρείας κ. Θανάσης Σπυρόπουλος , εκπρόσωποι της Αδελφότητας των Εξοδιτών , του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας » καθώς και άλλων συλλόγων.
Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του σωματείου κ. Χρήστος Πρεβεζάνος αναφέρθηκε στους σκοπούς ,τους στόχους και τις δράσεις του συλλόγου οι οποίες θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη ένταση .Όπως τόνισε ,ο σύλλογος μετά από άκαρπες προσπάθειες ετών για να του παραχωρηθεί δωρεάν χώρος για στέγαση , ενοικίασε γραφείο στη οδό Δημ. Θέμελη 12 ( πλησίον καταστήματος EXPERT).
Ευχαρίστησε επίσης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τον Αντινομάρχη κ. Παν. Κατσούλη, το Δήμαρχο Αρακύνθου κ. Απ. Ντζάνη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο , την BP HELLAS για την συμπαράστασή τους στο έργο του συλλόγου καθώς επίσης και τα καταστήματα που προσέφεραν γλυκίσματα για την εκδήλωση.
Στην πίτα υπήρχαν τρία φλουριά στα οποία αντιστοιχούσαν ισάριθμα βιβλία σχετικά με τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου τα οποία προσέφεραν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, καθώς και ο φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί συμπολίτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το σύλλογο και προσφέρθηκαν να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν στο εθελοντικό έργο που επιτελεί.
Τέλος άριστη υπήρξε η φιλοξενία των νέων ιδιοκτητών του Τουριστικού Περιπτέρου ,κ.κ. Νίκου Μενάγια και Γρηγόρη Καρανικόλα καθώς και των υπαλλήλων της επιχείρησης στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια