Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Στη Βουλή το ζήτημα έλλειψης αναισθισιολόγου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου από την Σοφία Γιαννακά

Ερώτηση κατέθεσε προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Βουλευτής Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά για το πρόβλημα που έχει προκύψει από τις 25/1/2010 στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Στην ερώτηση της η κα.Γιαννακά ζητά από την Υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενός τουλάχιστον ιατρού με την ειδικότητα αναισθησιολόγου, αφού στη διάθεση της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου υπάρχει μόνο ένας ιατρός με την ειδικότητα αυτή με αποτέλεσμα η συνολική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου να είναι προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς.
Επίσης η Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση πως «Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου αυτού του έτους, λειτούργησε με δύο αναισθησιολόγους αφήνοντας ακάλυπτες πάνω από εννέα εφημερίες τον μήνα. Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί με έναν αναισθησιολόγο λόγω αποχώρησης της επικουρικής αναισθησιολόγου με άδεια τοκετού.
Το πρόβλημα είναι γνωστό στην προϊσταμένη αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2009 με επανειλημμένα έγραφα που έχουν αποσταλεί. Λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί και ύστερα από την αποχώρηση της δεύτερης αναισθησιολόγου, το Νοσοκομείο βρίσκεται σε αδιέξοδη κατάσταση.»
Καταλήγοντας η βουλευτής Σοφία Γιαννακά ερωτά την κα.Υπουργό «Εάν προτίθεται να μετακινήσει αναισθησιολόγο από Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ταυτόχρονα να προκηρύξει την υπό έγκριση θέση αναισθησιολόγου».