Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Μεσολόγγι από τους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ

Ο σύλλογος ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου , στα πλαίσια των σκοπών του , διοργανώνει , με τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , τριήμερο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σώματος Σαμαρειτών , Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.
Η συνολική διάρκεια εκπαίδευσης , η οποία περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος , είναι 20 ώρες , θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και οι ώρες διδασκαλίας θα είναι από 16:00-22:00 καθημερινά.
Μετά το τέλος της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι κατόπιν εξετάσεων θα παραλάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης , αποκτώντας την ειδικότητα ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ , καθώς και κάρτα πιστοποίησης εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών , τα οποία έχουν ισχύ για πέντε (5) χρόνια.
Το συμβολικό κόστος για κάθε εκπαιδευόμενο ανέρχεται στα 35 ευρώ και θα διατεθεί φάκελος με εκπαιδευτικά εγχειρίδια, ενημερωτικά φυλλάδια , στυλό και μπλόκ για την καταγραφή σημειώσεων.
Όλοι οι εκπαιδευόμενοι την πρώτη μέρα εκπαίδευσης θα πρέπει να προσκομίσουν μία έγχρωμη φωτογραφία τύπου ταυτότητας πρόσφατη, για την έκδοση της κάρτας πιστοποίησης εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών .
Όλος ο εξοπλισμός για την υλοποίηση του προγράμματος ( προπλάσματα C.P.R., γάζες , φορεία, φαρμακεία ,τριγωνικοί επίδεσμοι , αναλώσιμο υλικό κ.λ.π..) θα διατεθεί από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών ,Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η ομάδα των υποψηφίων να παρακολουθήσει την εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελείται από 12-24 άτομα. Σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγαλύτερος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Χρήστο Πρεβεζάνο τηλ. 6973241601 και με τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Νικάκη τηλ. 6944583062 για να δηλώσουν την συμμετοχή τους , μέχρι την Τρίτη 9-3-2010.