Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Υποδειγματική ευταξία στον Κήπο των Ηρώων


Για λόγους ασφαλείας και κυρίως ευταξίας το απόγευμα του Σαββάτου αποφασίστηκε η καθολική απαγόρευση κοινού από την κεντρική είσοδο του κήπου των Ηρώων.
Παράλληλα οι υπόλοιπες είσοδοι του Κήπου των Ηρώων ήταν ανοιχτές και επιτρεπόταν η είσοδος του κοινού. Έτσι χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την πομπή και την Αναπαράσταση της Ανατίναξης από τη δυτική και βόρεια πλευρά του Κήπου και μάλιστα είχαν άριστο οπτικό πεδίο.
Επομένως δεν εμποδίστηκε οποιοσδήποτε πολίτης, ντόπιος ή ξένος, να εισέλθει στον Κήπο των Ηρώων και κυρίως να επαναλάβω ότι φέτος λόγω της απαγόρευσης μαζικής εισόδου από την κεντρική πύλη δόθηκε η δυνατότητα στις χιλιάδες κόσμου να παρακολουθήσουν την Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.
Ταυτόχρονα λόγω της απαγόρευσης οι εικόνες του απόλυτου «μπάχαλου» των προηγούμενων χρόνων αποτέλεσαν μια δυσάρεστη ανάμνηση. Αναφερόμαστε στις εικόνες της αδυναμίας προσέλευσης στον Κήπο των Ηρώων , επισήμων που συνόδευαν την πομπή, Πρεσβευτών κλπ.
Κι αυτό γιατί, κατά γενική ομολογία φέτος, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή καταγράφτηκε μια υποδειγματική ευταξία στον Κήπο των Ηρώων.