Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η Έλενα Μάντζιου - Κοτρολού για την Ημέρα της Γυναίκας

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας με δήλωσή της σημειώνει:
«Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφενός απολογισμού και αποτίμησης των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν εμάς τις γυναίκες και αφετέρου προώθησης και διεκδίκησης νέων στόχων και δράσεων για την επίτευξη της ισότητας των δυο φύλων. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής πορείας της Ν.Δ τα τελευταία 5,5 χρόνια, έγιναν πολλά.
Θεσμοθετήθηκαν η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας(ν.3500/2006), η ίση μεταχείριση στην εργασία και η προστασία της γυναίκας από σεξουαλική παρενόχληση(ν.3488/2006),το Σύμφωνο Συμβίωσης, η συμμετοχή(1/3)των γυναικών στα ψηφοδέλτια και στις επιστημονικές επιτροπές(ν.3463/2006 και ν.3653/2008),η Εθνική Επιτροπή Ισότητας για διάλογο σε γυναικεία θέματα(ν.3491/2006).
Επίσης αναγνωρίσθηκε η μητρότητα ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης και με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς του Ο.Γ.Α., ο ρόλος της ηρωίδας Αγρότισσας ώστε να είναι ισότιμη με τον άντρα της, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.


Είναι οι μακροχρόνια άνεργες, οι μητέρες των μονογονεϊκών οικογενειών, οι σύγχρονες εργαζόμενες που δεν έχουν επαρκείς δομές για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής τους ζωής, αποφυλακισμένες και αποϊδρυματοποιημένες -άρα «στιγματισμένες», οι γυναίκες θύματα της παράνομης διακίνησης, με σκοπό την εκμετάλλευση και την εμπορία.
Η "Ημέρα της Γυναίκας" είναι για να μας θυμίζει τους στόχους μας για την ισότητα των δυο φύλων, κοντινούς ή μακρινούς αλλά πάντα εφικτούς και πραγματικούς, για να φθάσουμε στην ημέρα εκείνη όπου θα υπάρχουν "γυναίκες που τα δικαιώματά τους δεν θα έχουν φύλο".