Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

«Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» Διαδρομή ΣΤ`


Στην Πινακοθήκη "Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου" –Μεσολόγγι

Σε συνεργασία με την γκαλερί Titanium-Yiayiannos gallery-Αθήνα


Εορτές Εξόδου 2010 –Κυριακή 21 Μαρτίου - 7.30 μ.μ.


Συμμετέχουν οι:
Νίκος Γαβαλλάς, Κωστής Γεωργίου, Απόστολος Γιαγιάννος,
Ελένη Δελή, Γιώργος Κατημετζόγλου, Εύη Σιδέρη,
Γιάννης Bach Σπυρόπουλος


Στην έκτη του διαδρομή έφθασε αισίως ο κύκλος των εκθέσεων «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», που από το 2005 οργανώνει με συνέπεια η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι.

Επτά σύγχρονοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες παίρνουν φέτος τη σκυτάλη, εμπνέονται από το Μεσολόγγι, και αποδίδουν εικαστικά την ατμόσφαιρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.
Η έκθεση που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά και αποτελεί θεσμό, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θα εγκαινιασθεί στις 21 Μαρτίου (7.30 μ.μ.) στο πλαίσιο της 184ης επετείου της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων από τον τ. Υπουργό και βουλευτή κ. Χρίστο Βερελή και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο .

Περιλαμβάνει έργα των: Νίκου Γαβαλλά, Κωστή Γεωργίου, Απόστολου Γιαγιάννου, Ελένης Δελή, Γιώργου Κατημερτζόγλου, Εύης Σιδέρη, Γιάννη Bach Σπυρόπουλου. Οι καλλιτέχνες περιηγήθηκαν στις ομορφιές της πόλης και εμπνεύσθηκαν από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της, τα οποία απέδωσαν εικαστικά. Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, η λιμνοθάλασσα με τις γαΐτες- χαρακτηριστικές βάρκες της, το λιμάνι, οι Πελάδες-μικρές ταπεινές καλύβες των ψαράδων, το ηλιοβασίλεμα, αλλά και όλο το τοπίο γενικότερα αποτέλεσαν γάργαρη πηγή δημιουργίας.
Οι εικαστικές διαδρομές στο Μεσολόγγι θα ολοκληρωθούν το 2011 με την έβδομη έκθεση, όπως είχε προαναγγείλει η Πινακοθήκη Χρ. & Σ. Μοσχανδρέου το 2005. Με την ολοκλήρωση και αυτής της «διαδρομής», θα γίνει παρουσίαση όλων των διαδρομών, με όλες τις δημιουργίες των συμμετεχόντων εικαστικών καλλιτεχνών από το 2005 έως το 2011.
Όπως σημειώνει και στον κατάλογο της έκθεσης ο αντιπρόεδρος της κ. Πάνος Χρ. Μοσχανδρέου, η «Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, συμπληρώνει φέτος 14 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής προσφοράς και δράσης.»

Ιδρύθηκε το 1997 σ’ ένα ανακαινισμένο οικοδόμημα του 1829, με σκοπό να στεγάσει τις συλλογές των ιδρυτών της, διαφυλάσσοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό και αναπτύσσοντας την πολιτιστική δραστηριότητα στην ελληνική περιφέρεια.

Στην ως σήμερα πολιτιστική διαδρομή της, η Πινακοθήκη διοργάνωσε σημαντικές εκθέσεις με έργα των συλλογών της σ’ όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με συναφή ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς.

Πέραν των μονίμων συλλογών, έχει φιλοξενήσει επιπλέον σημαντικές εκθέσεις από άλλες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.
Η έκθεση Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη διαρκεί από τις 21 Μαρτίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Στις 15 Σεπτεμβρίου η έκθεση θα μεταφερθεί στην Αθήνα και στην Titanium-Yiayiannos Gallery.

Η Πινακοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο -Κυριακή 11.00-13.00μ.μ.
Κων. Τρικούπη 2, Τ.Κ. 302 00, Μεσολόγγι. ΤΗΛ.& FAX 26310 51016
Τηλ Αθηνών: 210 7014566, 210 7014568, 210 7014589 fax: 210 7511018

http://www.pinakothiki-moschandreou.gr/ info@pinakothiki-moschandreou.gr