Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σκηνές απίστευτης βίας στο κέντρο του Μεσολογγίου με αφορμή ...ένα σουβλάκι


Ειλικρινά μας είναι πού δύσκολο να περιγράψουμε τις σκηνές απίστευτης βίας που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στις 8:30, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Μεσολογγίου, στη διασταύρωση των οδών Λ. Βύρωνα και Χαρ. Τρικούπη.
Πιο σοκαριστική ήταν η εικόνα ενός μικρού παιδιού - δεν πρέπει να είναι πάνω από 4 ετών - το οποίο κάνοντας αμέριμνο ποδήλατο στον εκεί πεζόδρομο βρέθηκε κυριολεκτικά «στη δίνη του κυκλώνα», έντρομο κατάφερε να ξεφύγει, ξεσηκώνοντας με το αθώο κλάμα του, τον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή.
(Σαββατόβραδο και με ανοιξιάτικο καιρό…)
Οι «μποξέρ» όμως, απτόητοι συνέχισαν να δίνουν τη «μάχη» τους, υπό το βλέμμα δεκάδων πολιτών που σαστισμένοι αντίκριζαν αυτή την πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση. Ο «καυγάς» ευτυχώς είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό στο πρόσωπο ενός υπαλλήλου παρακείμενης ψησταριάς. Η αρχική περιέργεια και η οργή για τις σκηνές που αντικρίσαμε απόψε μετατρέπεται σε έντονο προβληματισμό για την αφρομή του.
Η αιτία είναι η άρνηση του ενός από τους εμπλεκόμενους στον καυγά να πληρώσει αρχικά ένα σουβλάκι που έφαγε στην ψησταριά και νιώθοντας «εαυτόν» προσβεβλημένο από την παρατήρηση της υπεύθυνης του καταστήματος για την άρνησή του αυτή, στην συνέχεια της επιτέθηκε λεκτικά απειλώντας την με την φράση «εγώ χτυπάω και γυναίκες» και απομακρύνθηκε βρίζοντας θεούς και δαίμονες… Αυτά έγιναν νωρίς το απόγευμα.
Δυο ώρες αργότερα με φίλους του επισκέφτηκε και πάλι την ψησταριά, μόλις έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και το προσωπικό, τότε δεν άργησαν να «ανάψουν τα αίματα», με την θλιβερή συνέχεια που περιγράψαμε στην αρχή της ανάρτησης.
Δυστυχώς αυτά συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο γεμάτο κάθε ηλικίας κόσμο κέντρο του Μεσολογγίου, την στιγμή που λίγα μέτρα μακρύτερα οι εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και των γραμμάτων, Αναστάσης Πεπονής και Ακακία Κορδόση, μαζί με τον στρατηγό ε.α., Νίκο Κολόμβα και τον δικηγόρο, Μιχάλη Κοτίνη μιλούσαν για την μοναδική ιστορική διαδρομή της πόλης στο χρόνο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Κατσούλη, «Μεσολόγγι 1830 – 1940 Η μεταμόρφωση μιας κοινωνίας».
Υ.Γ. 1: Με ενδιαφέρον αναμένουμε αν θα συλληφθεί «νταής» στα «όρια» του αυτοφώρου, μιας και ήδη έχει υποβληθεί μήνυση από τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς.
Υ.Γ.2: Το αποψινό συμβάν ανέδειξε το έλλειμμα αστυνόμευσης που υπάρχει στην περιοχή, μιας και να γινόταν επέμβαση της αστυνομίας δύσκολα οι δυο ή τρεις αστυφύλακες που ήταν σε υπηρεσία να κατάφερναν να αποκαταστήσουν την τάξη, όμως προληπτικά τέτοια συμβάντα μπορεί να αποφευχθούν, καθώς οι «πρωταγωνιστές» τους άλλα και η δραστηριότητά του είναι γνωστή πιστεύουμε στην τοπική αστυνομία.

"Αυτόπτης μάρτυρας"