Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ερωτηματικό τα όρια του νέου δήμου Μεσολογγίου. Στη δημοσιότητα η επίσημη πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών


Με ερωτηματικό τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους νέους δήμους που θα συγκροτηθούν στην Αιτωλοακαρνανία ύστερα από τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με την πρόταση δεδομένη θεωρείται η συνένωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τους δήμους Αιτωλικού και Οινιαδών και κατόπιν της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί εάν θα μείνει το παραπάνω σχήμα ή να θα συνενωθούν και οι δυο δήμοι της Μακρυνείας (Αρακύνθου και Μακρυνείας).
Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία οι 29 νυν δήμοι θα γίνουν 7, με τον έβδομο να ονομάζεται ή Τριχωνίδας εάν το Θέρμο συνενωθεί με τους δήμους της Μακρυνείας ή Θέρμου εάν παραμείνει ως έχει.

Δήμος Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο αποτελούμενος από τους δήμους Αγρινίου, Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Νεάπολης και Στράτου οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Ναυπακτίας με έδρα τη Ναύπακτο αποτελούμενος από τους δήμους Ναυπάκτου, Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλλήνης, Αντιρρίου και Χάλκειας οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Αμφιλοχίας με έδρα την Αμφιλοχία αποτελούμενος από τους δήμους Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Αστακού με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών οι οποίοι και καταργούνται.
Δήμος Ξηρομέρου με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους Ανακτορίου, Παλαίρου και Μεδεώνος οι οποίοι και καταργούνται.
Πρόταση 1
Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με έδρα την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών
Δήμος Τριχωνίδας με έδρα το Θέρμο αποτελούμενος από τους δήμους Θέρμου, Μακρυνείας και Αρακύνθου.
Πρόταση 2
Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με έδρα την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιαδών, Μακρυνείας και Αρακύνθου
Στο Δήμο Θέρμου δεν επέρχεται μεταβολή και χαρακτηρίζεται ορεινός.