Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Με επισημότητα ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Μεσολόγγι








Με επισημότητα γιορτάστηκε χθες στο Μεσολόγγι , η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Ο εορτασμός έγινε σε όλη τη χώρα, με εκδηλώσεις στις έδρες των νομών.
Στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και καταθέσεις στεφάνων στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνα και ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Βυρωνική Εταιρεία, σε συνεργασία με τη ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας, το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος κα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε χαιρετισμούς που απηύθυναν υπογράμμισαν στην σπουδαιότητα για την περιοχή της καθιέρωσης του εορτασμού της Ημέρας του Φιλελληνισμού. Ενώ η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, Ροδάνθη Φλώρου, μίλησε για τα μηνύματα του εορτασμού.
Στην συνέχεια η ιστορικός του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λουκία Δρούλια ανέπτυξε θέμα: «Τα Φιλελληνικά Έντυπα κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1821» παρουσιάζοντας τεκμηριωμένα ιστορικά στοιχεία για τα Φιλελληνικά έντυπα της Ευρώπης.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ξενάγηση στις εκθέσεις «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός» και «Φιλελληνικά Έντυπα του Απελευθερωτικού Αγώνα 1821 – 1829», στο Βυρώνειο.