Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Με ξεχωριστές συγκεντρώσεις η Εργατική Πρωτομαγιά στο Μεσολόγγι

Από την συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
Από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεν. πλατεία Μεσολογγίου
Μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν πορεία στους δρόμους του Μεσολογγίου

Ο πρόεδρος του ΕΚΜ, Γεράσιμος Θεοφιλάτος μιλά
για το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο αντινομάρχης, Παναγιώτης Κατσούλης χαιρετίζει την συγκέντρωση στο ΕΚΜ

Με ξεχωριστές συγκεντρώσεις γιορτάστηκε και φέτος στο Μεσολόγγι η Εργατική Πρωτομαγιά, με τον εορτασμό να γίνεται στον απόηχο της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, με τις ολέθριες συνέπειες για το εισόδημα του συνόλου των εργαζομένων.
Στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αξιοσημείωτη την ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, αφού η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγαλύτερη, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Μετά το τέλος των ομιλών, τα μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα πραγματοποιούταν ανάλογη συγκέντρωση έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου, με την συμμετοχή των σωματείων του ΕΚΜ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία παρά τις αρχικές εκτιμήσεις δεν είχε ικανοποιητική προσέλευση κόσμου, κάτι που επισημάνθηκε από αρκετούς ομιλητές.
Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΜ, Γεράσιμος Θεοφιλάτος, ο οποίος αναφερόμενος στην σημερινή αρνητική οικονομική συγκυρία καταδίκασε την ασκούμενη πολιτική και τα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος των εργαζομένων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντινομάρχης, Παναγιώτης Κατσούλης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Γιάννης Ατσαλάκης, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας, Δημήτρης Κοτσόργιος και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Ξουργιάς.
Σε κάθε περίπτωση εκείνο που προκύπτει από τον σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η αναγκαιότητα ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε μια συντονισμένη αντίδραση ώστε να χαραχτεί αφενός η «κόκκινη» γραμμή και αφετέρου να δοθούν σαφή χρονοδιαγράμματα για την αναστροφή της κατάστασης.