Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μαρίνα Μεσολογγίου: "Εδώ δεν υπάρχει οικονομική ύφεση..."


Από την προχθεσινή πόντιση της νέας προβλήτας ελλιμενισμού σκαφών

Το κτήριο που θα λειτουργήσουν εστιατόριο, καφετέρια, σούπερ μάρκετ κλπ.




Από το εσωτερικό του κτηρίου για την εξυπηρέτηση των πληρωμάτων

Για τη Μαρίνα του Μεσολογγίου έχουν γραφεί πάρα πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα δημιουργούσε στην περιοχή η λειτουργία της. Κάτι που τελικά επιβεβαιώνεται, αφού ύστερα από ένα και πλέον χρόνο από το επίσημο ξεκίνημα παροχής υπηρεσιών από την ανάδοχο εταιρεία και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές η πόλη του Μεσολογγίου αρχίζει να «καρπώνεται» οφέλη από την επένδυση αυτή.
Από τους πρώτους μήνες της φετινής περιόδου καθημερινά στη Μαρίνα του Μεσολογγίου κατά μέσο όρο ελλιμενίζονται δεκάδες σκάφη ξένα πληρώματα, πολλά εκ των οποίων διαμένουν για πολλές ημέρες στην πόλη. Παράλληλα πολλοί ξένοι ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμενίζουν μόνιμα στη Μαρίνα τα σκάφη τους, κάνοντας και τις απαραίτητες συντηρήσεις.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Μαρίνας: «δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι του Μεσολογγίου θα λέγαμε, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί αφενός υπάρχει καλή εξυπηρέτησή τους στη Μαρίνα και αφετέρου γιατί τους αρέσει η πόλη και οι άνθρωποί της».
Η ανάδοχος εταιρεία συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου με την κατασκευή των χερσαίων υποδομών αλλά και των θαλάσσιων. Μάλιστα χθες Παρασκευή έγινε η πόντιση μιας ακόμη πλωτής προβλήτας ελλιμενισμού σκαφών που πρακτικά αυξάνει τις θέσεις σκαφών που μπορεί να δεχτεί η Μαρίνα.
Σχετικά με τις χερσαίες εγκαταστάσεις ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία συγκρότημα με WC και ντουζιέρες, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο κτηριακό συγκρότημα στο οποίο θα λειτουργήσουν μια σειρά από δραστηριότητες όπως πχ. Σούπερ Μάρκετ, καφετέρια, εστιατόριο, διοίκηση κλπ.
Κατά συνέπεια είναι προφανές ότι σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης η λειτουργία της Μαρίνας δημιουργεί στο Μεσολόγγι μια διαφορετική προοπτική αφού και θέσεις εργασίας δημιουργούνται και ένας σημαντικός κύκλος εργασιών προκύπτει είτε από τη λειτουργία της είτε από το κατασκευαστικό σκέλος της.
Ως MessolonghiNews βλέποντας αυτή τη δραστηριότητα αισθανόμαστε ένα αίσθημα ικανοποίησης,
αφού κατά τη διαδικασία επιλογής αναδόχου αναδείξαμε τα «βρώμικα» παιχνίδια που έπαιξαν αυτοί… που έχουν αυτοαναγορευτεί "σωτήρες της πόλης του Μεσολογγίου και άκριτοι κριτές των πάντων"... και θέλουμε να πιστεύουμε ότι, έστω και ελάχιστα συμβάλαμε, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με βάση πάντα τη νομιμότητα. Με κυριότερη όμως συμβολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αυτή των υγειών δυνάμεων της τοπικής και κεντρικής διοίκησης.
Για εμάς οι δεκάδες επισκέπτες της πόλης του Μεσολογγίου που καθημερινά δίνουν μια διαφορετική εικόνα στην πόλη του Μεσολογγίου μετακινούμενοι κυρίως με τα ποδήλατά τους για να κάνουν τα ψώνια τους ή να πιουν τον καφέ τους αποτελεί μια μεγάλη ευχαρίστηση. Και αποτελεί ευχαρίστηση διότι δεν τους βλέπουμε μόνο για μια μέρα…
Στο χέρι μας είναι λοιπόν, αυτή τη νέα σελίδα που άνοιξε για την πόλη του Μεσολογγίου, να την κάνουμε «πάπυρο»…