Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή στο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη

Κύριε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, σύντροφε Σωκράτη
Ντρέπομαι – Λυπάμαι…
Είμαι στο κόμμα μας από την ίδρυσή του και σήμερα ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, τόσο για το κόμμα, όσο και για την Κυβέρνησή μας, που τόσο αγωνίστηκα για να έρθει στην εξουσία. Και ντρέπομαι γιατί πίστευα και πιστεύω στη Δημοκρατία και κυρίως πίστη μου είναι, ότι το κόμμα μας είναι δημοκρατικό, με σεβασμό στις καταστατικές του Αρχές και στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού.
Η ντροπή, η οργή και η ΛΥΠΗ μου πηγάζει από το «κακούργημα» που διαπράττεται με τον Καλλικράτη στην περιοχή όπου ζω και εργάζομαι και …από Μεσολογγίτη με …«μετονομάζει» σε Ναυπάκτιο, παραβλέποντας όλες της δημοκρατικές διαδικασίες που προηγήθηκαν:
1. Εισήγηση – Πρόταση της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας που ζητά τη συνένωση των δήμων Χάλκειας και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
2. Εισήγηση της ΚΕΔΚΕ με την παραπάνω πρόταση.
3. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χάλκειας που ζητά τη συνένωση με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
4. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που ζητά τη συνένωσή του και με το δήμο Χάλκειας.

Δυστυχώς οι παραπάνω προτάσεις ουδόλως περιλήφθηκαν στο τελικό κείμενο του Καλλικράτη, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να «μεταφέρεται» 40 χλμ. μακριά από τη φυσική της έδρα, που είναι το Μεσολόγγι.

Για τον εμπαιγμό αυτόν θεωρώ υπευθύνους, τους τέσσερις βουλευτές του κόμματός μας στην Αιτωλοακαρνανία, τους οποίους και πολύ γνωρίζω και πολύ με γνωρίζουν – «αδελφό» με αποκαλούν και με προσφωνούν οι περισσότεροι – από τους πολύχρονους κοινούς μας αγώνες.

Κι αυτό διότι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, αφού δεν έπραξαν το αυτονόητο. Παρά τις επανειλημμένες προτροπές και παρακλήσεις δεν κατόρθωσαν να συναντηθούν και οι τέσσερις μαζί για να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση και κυρίως για να μας εξηγήσουν και να μας πουν γιατί μας αλλάζουν από Μεσολογγίτες, αλλάζοντας μας τη ζωή μας, τα ήθη και έθιμά μας και πρώτιστα τις δημοκρατικές μας αρχές.

Δεν είναι δυνατό και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Ραγκούσης ή ο κ. Ντόλιος μας πήγαν στη Ναύπακτο, γιατί ήξεραν το νομό μας, δηλαδή ότι ήξεραν «που πέφτει ο Γαλατάς και αν συνορεύει με τη Αφροξυλιά της Ναυπάκτου ή είναι πιο κοντά στο Μεσολόγγι.»

Οι βουλευτές μας είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τη γεωγραφική μορφολογία του νομού μας, από τις περιοδείες τους για τις ψήφους και τους «ευχαριστώ» για το κακό που έχουν πρόθεση να μου κάνουν.

Κύριε Γραμματέα
Θεωρώ λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά για ηθικούς λόγους, ως κομματικό στέλεχος του κόμματός μας και με δεδομένη την πίεση που δέχομαι από τους συγχωριανούς μου, να έρθω στη δυσάρεστη θέση να σας καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα και να ζητήσω τη διαγραφή μου από τους καταλόγους του κινήματος και τη διαγραφή μου από διοικητικό μέλος της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Χάλκειας.

Σας δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω εφεξής σε καμιά εκλογική αναμέτρηση και σε καμιά διαδικασία του κόμματος, μέχρι να αποκατασταθεί το εγκληματικό λάθος που διαπράττεται στο δήμο μου και κατ’ επέκταση στο Δήμο Μεσολογγίου.

Με τιμή
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΚΕΖΕΠΗΣ
Διοικητικό μέλος ΔΟ ΠΑΣΟΚ Χάλκειας
Μέλος ΔΣ Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου
Γενικός Γραμματέας επί 12ετία Σωματείου Χειριστών Μεσολογγίου