Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Θα "πλημμυρίσει" με Harley αύριο το πρωί η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου




Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΓΕΦΥΡΑ A.E. στο Αντίρριο, αναλύθηκαν διεξοδικά οι στόχοι και το πρόγραμμα της αυριανής μαζικής διέλευσης μοτοσικλετών από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συνάντησης SUPER RALLY 2010.
Ο εκπρόσωπος του HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS κ. Χαράλαμπος Κοτσαηλίδης, που πήρε το λόγο, συγκέρασε τις δύο επιδιώξεις της ελληνικής λέσχης αναβατών των συγκεκριμένων μοτοσικλετών, μέσα από αυτή την εκδήλωση: Η πρωτοβουλία ελήφθη αρχικά ως διεκδίκηση του ρεκόρ Γκίνες για τη μαζικότερη διέλευση από καλωδιωτή γέφυρα και σε αυτή προστέθηκε και εκείνη της μαζικότερης συμβολικής πρωτοβουλίας διτρόχων για την οδική ασφάλεια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ένας αναβάτης μοτοσικλέτας για να τηρεί τις προϋποθέσεις ασφάλειας στο δρόμο.
Στη συνέργεια τόσο με τη λέσχη, όσο και με το παράρτημα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι των εταιρικών οντοτήτων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη.
Επικεντρώνοντας στις οργανωτικές λεπτομέρειες για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Μπερνάρ Γκαλτιέ, ανέφερε ότι η άφιξη των μοτοσικλετιστών στη Γέφυρα από την πλευρά του Ρίου αναμένεται περί τις 10:40πμ.
Από την εταιρεία έχει ληφθεί μέριμνα για τη συνοδεία του κονβόι των μοτοσικλετών από τα περιπολικά της, προκειμένου να τηρηθούν οι διαχωριστικές αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των μοτοσικλετών και της κανονικής ροής της κίνησης. Η επιστροφή των μοτοσικλετιστών από το Αντίρριο στο Ρίο θα γίνει με άμεση αναστροφή στο σταθμό διοδίων της Γέφυρας, όπου όλες οι λωρίδες διοδίων θα τεθούν ελεύθερες στη διάθεση των αναβατών.
Ο Διοικητής Τροχαίας Ναυπάκτου κ. Κωνσταντίνος Κακούσης, αναφέρθηκε στη φροντίδα της υπηρεσίας που εποπτεύει τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» να διακόψει την πρόσβαση προς τη ζεύξη, ανάλογα με το ρεύμα κυκλοφορίας που θα είναι κατειλημμένο από το κονβόι. Για παράδειγμα, η κυκλοφορία στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο θα διακοπεί, μόλις οι πρώτοι μοτοσικλετιστές εμφανιστούν στο κατάστρωμα της Γέφυρας από την πλευρά του Ρίου με κατεύθυνση το Αντίρριο.
Έχει υπολογιστεί ότι η κανονική κυκλοφορία στη Γέφυρα θα επηρεαστεί περί τα 20 λεπτά, με ανώτατο όριο πλήρους αποκατάστασης το ημίωρο.
Στην φωτό αισιόδοξοι για την έκβαση της συνέργειάς τους, δήλωσαν κατά το πέρας της Συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι της Γέφυρας και του HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS. Από αριστερά: Γιάννης Φρέρης (Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.), Παναγιώτης Εγγλέζος, Ρομπέρτο Μακ Ντόναλντ, Μπερνάρ Γκαλτιέ (Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.), Ντίτερ Σμιτ (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SUPER RALLY 2010 και Χαράλαμπος Κοτσαηλίδης.